Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 35 / 6 / 0
Witam, zrobilem profil dobowy ze sliny kortyzolu i mam w podłodze. 5 pomiarow z czwgo dwa ponizej normy, jeden poza wykrywalnoscia sprzetu a dwa w dolnej granicy. Czy to juz Addison? Mialem ostatnie lata przewlekly stres, teraz wychodE na prosta, czy to sie moze jeszcze wyregulowac? Dzis jade do neurologa z wynikami rezonansy o z tym kortyzolem
  • 2 / / 0
Siema, jak odstawisz ćpanie to organizm będzie się regulował, przeżyłem sam. Oczywiście nie badałem się tak dogłębnie, ale stany depresyjne, stany lękowe miałem dość długi czas, po roku rutyny- praca-siłownia-DOM. Wszystko wróciło do w miare względnego stanu to znaczy- stany depresyjne znikneły (nie wliczam gorszych dni bo wiadomo), stany lękowe też znikneły, normalnie zacząłem funkcjonować. Rutyna naprawde jest dobra w dłuższej perspektywie choć ciężko ją utrzymać
  • 35 / 6 / 0
Tylko że ja nie cpam i nie cpalem nigdy. Przewlekly stres zabralem ze soba w dorosle zycie z dysfunkcyjnego domu. Dziala on na mnie somatycznie, ciagle cos mnie boli, strzyka, miesnie pospinane, slaby sen, zawroty glowy, niedocisnienie, mroczki przy schylaniu, natlok mysli , tych egzystencjalnych tez. Badania rezonansu glowy ok oprocz powiekszonej szyszynki, tomografia jamy brzuszne celowana w nadnercza tez wyszlo ok, morfologia ok, mocz i inne wszystki dobrze, no fizycznie zdrow jak koń. Ale kortyzol szaleje i acth powyzej normy. Nie cpam ale wygladam jak narkus, blada twarz, cienie pod oczami i cienka skora, wygladam jak panda. A trenuje na silce 23 lata, zdrowo sie odzywiam, wspolpracowalem z dobrym dietetykiem. Czyli wychodzi na to ze choruje dusza. Wygladam na twarzy jak stereotyp osob chorych psychicznie czyli blady z pizdami na oczach, wiecznie zmeczony i niewyspany. Hormony ok
  • 998 / 269 / 0
@Biomechanikus

Na tym forum nikłe szanse, że ktoś znajdzie rozwiązania na Twoje problemy.

Tutaj troszkę inne problemy z głowami użytkowników występują xD
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
10 listopada 2024Biomechanikus pisze:
Hormony ok
Zbadałbym sobie tarczycę: TSH i jeszcze chyba dwa jakieś tam związane z tarczycą. Sam wynik TSH nie powie wszystkiego.

A co do stresu wyniesionego z domu to ja byłem tak nerwowy, że nie mogłem rozmawiać z dziewczynami. Odwagę dodawał mi alko i wpadłem. Potem jakiś "mądry" lekarz wpakował mnie miesiącami w duże dawki benzo. Teraz mam na lęki: rano: duolexetinum, pregabalinę rano i wieczorem (doskonale rozluźnia, likwiduje skurcze i bóle i pięknie działa na masę objawów somatycznych, uspokaja itd.), trittico na noc (tak przymula nasennie) i taki lek też na noc, który dostałem ze względu na jego działanie uboczne: u mnie wywołuje po godzinie piękną naturalną senność, choć jak ktoś zadzwoni i zacznę coś robić nie usypia mnie. Te na noc biorę w odstępach bo trochę jak przyćpany chodzę jak wezmę razem. Pewnie odstawię Trittico, bo po tym ketrelku i tak chce się spać i usypiam często zanim wezmę to Trittico.
  • 66 / 7 / 0
Nerwica lękowa…chyba tak to poprawnie można określić po tym co opisałeś …jakbym czytał swoją odczucia : to najczęściej z domu dysfunkcyjnego „pochodzi”….Nie ma na to ani złotego środka/leku ani metod wychodzenia z tego…podobno terapia poznawczo-behawioralna daje dobre rezultaty…podobno
  • 35 / 6 / 0
18 listopada 2024tikitaki pisze:
10 listopada 2024Biomechanikus pisze:
Hormony ok
Zbadałbym sobie tarczycę: TSH i jeszcze chyba dwa jakieś tam związane z tarczycą. Sam wynik TSH nie powie wszystkiego.

A co do stresu wyniesionego z domu to ja byłem tak nerwowy, że nie mogłem rozmawiać z dziewczynami. Odwagę dodawał mi alko i wpadłem. Potem jakiś "mądry" lekarz wpakował mnie miesiącami w duże dawki benzo. Teraz mam na lęki: rano: duolexetinum, pregabalinę rano i wieczorem (doskonale rozluźnia, likwiduje skurcze i bóle i pięknie działa na masę objawów somatycznych, uspokaja itd.), trittico na noc (tak przymula nasennie) i taki lek też na noc, który dostałem ze względu na jego działanie uboczne: u mnie wywołuje po godzinie piękną naturalną senność, choć jak ktoś zadzwoni i zacznę coś robić nie usypia mnie. Te na noc biorę w odstępach bo trochę jak przyćpany chodzę jak wezmę razem. Pewnie odstawię Trittico, bo po tym ketrelku i tak chce się spać i usypiam często zanim wezmę to Trittico.
Tsh, ft3, ft4 o ktorych wspominasz mam sprawdzone przez lekarza i jest ok. Coraz bardziej zaczynam akceptowac ze to nerwica bo sa dni kiedy jest normalnie, no to czuc poprostu w zachowaniu, w pewnosci siebie, nie mruze oczu patrzac na kogos, bo w tych stanach czesto oczy mnie pieka a jak mam patrzec na kogos dluzej w rozmowie to mi lekko łzawia. Somaty poteguja sie po nie przespanej kiepskiej nocy. Od dawien dawna mam problemy ze snem. Wtedy mam taki specyficzny ucisk potylicy i w kolo glowy ogolnie, jak pod imadlem. Czytalem tez o derealizacji, depersonalizacji, czasem jak patrze na ludzi to tak dziwnie wygladaja dla mnie mowie "o to czlowiek i wyglada tak i tak" albo spojrze np na dlon to ze taka obca sie wydaje. To juz jak jestem naprawde przebodzcowany, przemeczony. Ale sa dni ze moge przerzuca gory i czuje sie tak jak powinienem, a przynajmnuej tak mi sie wydaje ze to jest wtedy normalnosc
  • 74 / 13 / 0
spróbuj medycznej mj, jakiejs mocnej indici na sen najlepiej - może uwalić cie do twardego snu na wiele godzin
  • 35 / 6 / 0
Mam fajny olejek cbd 20% polskiej produkcji. Tylko przestalem go uzywac w trakcie brania opipramolu
  • 76 / 9 / 0
trawka na sen dla Niego - tak ,ale tu trzeba dotrzec do przyczyny i pracowac na tym. Skonczylem terapie poznawczo-behawioralną na bezsennosc ,a potem na Gad(Nerwice). Ciezka praca ,ale lęk sie obnizal z kazda kolejną sesją.
Spokojnie to tylko nerwica i LĘK ,ktory Cie "skopie",ale nic poza tym. Od tego sie nie umiera ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.