Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 35 / 6 / 0
Witam, zrobilem profil dobowy ze sliny kortyzolu i mam w podłodze. 5 pomiarow z czwgo dwa ponizej normy, jeden poza wykrywalnoscia sprzetu a dwa w dolnej granicy. Czy to juz Addison? Mialem ostatnie lata przewlekly stres, teraz wychodE na prosta, czy to sie moze jeszcze wyregulowac? Dzis jade do neurologa z wynikami rezonansy o z tym kortyzolem
  • 2 / / 0
Siema, jak odstawisz ćpanie to organizm będzie się regulował, przeżyłem sam. Oczywiście nie badałem się tak dogłębnie, ale stany depresyjne, stany lękowe miałem dość długi czas, po roku rutyny- praca-siłownia-DOM. Wszystko wróciło do w miare względnego stanu to znaczy- stany depresyjne znikneły (nie wliczam gorszych dni bo wiadomo), stany lękowe też znikneły, normalnie zacząłem funkcjonować. Rutyna naprawde jest dobra w dłuższej perspektywie choć ciężko ją utrzymać
  • 35 / 6 / 0
Tylko że ja nie cpam i nie cpalem nigdy. Przewlekly stres zabralem ze soba w dorosle zycie z dysfunkcyjnego domu. Dziala on na mnie somatycznie, ciagle cos mnie boli, strzyka, miesnie pospinane, slaby sen, zawroty glowy, niedocisnienie, mroczki przy schylaniu, natlok mysli , tych egzystencjalnych tez. Badania rezonansu glowy ok oprocz powiekszonej szyszynki, tomografia jamy brzuszne celowana w nadnercza tez wyszlo ok, morfologia ok, mocz i inne wszystki dobrze, no fizycznie zdrow jak koń. Ale kortyzol szaleje i acth powyzej normy. Nie cpam ale wygladam jak narkus, blada twarz, cienie pod oczami i cienka skora, wygladam jak panda. A trenuje na silce 23 lata, zdrowo sie odzywiam, wspolpracowalem z dobrym dietetykiem. Czyli wychodzi na to ze choruje dusza. Wygladam na twarzy jak stereotyp osob chorych psychicznie czyli blady z pizdami na oczach, wiecznie zmeczony i niewyspany. Hormony ok
  • 1000 / 269 / 0
@Biomechanikus

Na tym forum nikłe szanse, że ktoś znajdzie rozwiązania na Twoje problemy.

Tutaj troszkę inne problemy z głowami użytkowników występują xD
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
10 listopada 2024Biomechanikus pisze:
Hormony ok
Zbadałbym sobie tarczycę: TSH i jeszcze chyba dwa jakieś tam związane z tarczycą. Sam wynik TSH nie powie wszystkiego.

A co do stresu wyniesionego z domu to ja byłem tak nerwowy, że nie mogłem rozmawiać z dziewczynami. Odwagę dodawał mi alko i wpadłem. Potem jakiś "mądry" lekarz wpakował mnie miesiącami w duże dawki benzo. Teraz mam na lęki: rano: duolexetinum, pregabalinę rano i wieczorem (doskonale rozluźnia, likwiduje skurcze i bóle i pięknie działa na masę objawów somatycznych, uspokaja itd.), trittico na noc (tak przymula nasennie) i taki lek też na noc, który dostałem ze względu na jego działanie uboczne: u mnie wywołuje po godzinie piękną naturalną senność, choć jak ktoś zadzwoni i zacznę coś robić nie usypia mnie. Te na noc biorę w odstępach bo trochę jak przyćpany chodzę jak wezmę razem. Pewnie odstawię Trittico, bo po tym ketrelku i tak chce się spać i usypiam często zanim wezmę to Trittico.
  • 66 / 7 / 0
Nerwica lękowa…chyba tak to poprawnie można określić po tym co opisałeś …jakbym czytał swoją odczucia : to najczęściej z domu dysfunkcyjnego „pochodzi”….Nie ma na to ani złotego środka/leku ani metod wychodzenia z tego…podobno terapia poznawczo-behawioralna daje dobre rezultaty…podobno
  • 35 / 6 / 0
18 listopada 2024tikitaki pisze:
10 listopada 2024Biomechanikus pisze:
Hormony ok
Zbadałbym sobie tarczycę: TSH i jeszcze chyba dwa jakieś tam związane z tarczycą. Sam wynik TSH nie powie wszystkiego.

A co do stresu wyniesionego z domu to ja byłem tak nerwowy, że nie mogłem rozmawiać z dziewczynami. Odwagę dodawał mi alko i wpadłem. Potem jakiś "mądry" lekarz wpakował mnie miesiącami w duże dawki benzo. Teraz mam na lęki: rano: duolexetinum, pregabalinę rano i wieczorem (doskonale rozluźnia, likwiduje skurcze i bóle i pięknie działa na masę objawów somatycznych, uspokaja itd.), trittico na noc (tak przymula nasennie) i taki lek też na noc, który dostałem ze względu na jego działanie uboczne: u mnie wywołuje po godzinie piękną naturalną senność, choć jak ktoś zadzwoni i zacznę coś robić nie usypia mnie. Te na noc biorę w odstępach bo trochę jak przyćpany chodzę jak wezmę razem. Pewnie odstawię Trittico, bo po tym ketrelku i tak chce się spać i usypiam często zanim wezmę to Trittico.
Tsh, ft3, ft4 o ktorych wspominasz mam sprawdzone przez lekarza i jest ok. Coraz bardziej zaczynam akceptowac ze to nerwica bo sa dni kiedy jest normalnie, no to czuc poprostu w zachowaniu, w pewnosci siebie, nie mruze oczu patrzac na kogos, bo w tych stanach czesto oczy mnie pieka a jak mam patrzec na kogos dluzej w rozmowie to mi lekko łzawia. Somaty poteguja sie po nie przespanej kiepskiej nocy. Od dawien dawna mam problemy ze snem. Wtedy mam taki specyficzny ucisk potylicy i w kolo glowy ogolnie, jak pod imadlem. Czytalem tez o derealizacji, depersonalizacji, czasem jak patrze na ludzi to tak dziwnie wygladaja dla mnie mowie "o to czlowiek i wyglada tak i tak" albo spojrze np na dlon to ze taka obca sie wydaje. To juz jak jestem naprawde przebodzcowany, przemeczony. Ale sa dni ze moge przerzuca gory i czuje sie tak jak powinienem, a przynajmnuej tak mi sie wydaje ze to jest wtedy normalnosc
  • 76 / 13 / 0
spróbuj medycznej mj, jakiejs mocnej indici na sen najlepiej - może uwalić cie do twardego snu na wiele godzin
  • 35 / 6 / 0
Mam fajny olejek cbd 20% polskiej produkcji. Tylko przestalem go uzywac w trakcie brania opipramolu
  • 86 / 9 / 0
trawka na sen dla Niego - tak ,ale tu trzeba dotrzec do przyczyny i pracowac na tym. Skonczylem terapie poznawczo-behawioralną na bezsennosc ,a potem na Gad(Nerwice). Ciezka praca ,ale lęk sie obnizal z kazda kolejną sesją.
Spokojnie to tylko nerwica i LĘK ,ktory Cie "skopie",ale nic poza tym. Od tego sie nie umiera ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.