Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 7 / 0
Cześć,
Interesuje mnie doświadczenie wywołane bufoteniną (5-HO-DMT) zawartą w najwyższym stężeniu w nasionach Cebil (Anadenanthera colubrina). W odróżnieniu od Yopo (A. peregrina), właśnie w tej odmianie głównym alkaloidem jest 5-HO-DMT, a nie 5-MeO-DMT.
Przymierzam się do zakupu takich oto nasion i parę rzeczy chciałbym się najpierw dowiedzieć od kogoś, kto już może się w to bawił:
Z tego co wiem, nasiona należy wyprażyć, wyjąć ze skorupek, zmielić a następnie zmieszać 1:1:1 z wodorotlenkiem wapnia (wapnem gaszonym) i proszkiem do pieczenia, po czym zmoczyć wodą i zmieszać na pastę, następnie wysuszyć i tabaka gotowa. Jeśli przepis się nie zgadza, proszę o sprostowanie. Następnie wciąganie za pomocą kuripe (bambusowej rury służącej do wdmuchiwania do nosa).
Czy taki sposób jest wydajny?
Ile nasion najlepiej wykorzystać na jeden trip? I ile taki trip trwa?
Jakie właściwie są efekty, ma ktoś doświadczenia?
Czy nasiona można by było np. Spalić w bongu aby działanie było takie same lub lepsze?
Czy zjedzone nasiona również zadziałają?
  • 27 / 15 / 0
  • 29 / 7 / 0
Jasne, zastanawiam się tylko czy między przyrządzaniem/spożywaniem Yopo i CEBIL są jakieś w zasadzie różnice.
  • 120 / 8 / 0
Hej, jest gdzieś po polsku jakiś przepis jak przeprowadzić ekstrakcje bufoteniny z tych nasionek? Troszkę bawiłem się w palenie zmielonych nasionek, ale doszedłem do wniosku, że to jednak słaba opcja na poznanie prawdziwego potencjału jaki w tym drzemie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.