CBG

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
@tajemniczy25 z tym ze cbd zabija faze to chyba osiedlowy mit, wielokrotnie jarałem z CBD zamiast tytoniu do skruchy i nie odczułem żadnej różnicy, wręcz potrafiło mi to dać nowa jakość i po tygodniu np po tygodniu codziennego jarania taki mieszany blant wchodził mi nawet mocniej.
  • 479 / 72 / 0
Okazuje się on być słabym antagonistą receptora CB1 i znosić częściowo działanie psychoaktywne THC
  • 7 / / 0
Okej zrobiłem więcej reaserchu, w internecie jest dużo sprzecznych informacji, ale w przeciwieństwie do CBD które fazy nie zabija (nie działa na cb1) CBG ma taki potencjał ponieważ ma większe powinowactwo do cb1 niż THC przez co może blokować część receptorów do których THC nie będzie miało możliwości się połączyć, jednocześnie nie brakuje trip reportów głoszących, że CBG fazę wzmacnia. Moja teoria jest taka, że ponieważ działa ono również na GABĘ i ma jakiś tam efekt euforyczny oraz pobudzający (o którym nie mogłem znaleźć info co do dokładnego mechanizmu) może subiektywnie fazę wzmocnić, jednak po przekroczeniu pewnej dawki prawdopodobnie ją zmniejszy.
  • 959 / 175 / 0
@asprtam no nwm czy nie zbija.Ja mając nerwicę lękowa jak zapale czyste THC to zaraz shizy i paranoję.Jak zrobię 50/50 THC/CBD to działanie jest zupełnie inne niż samo thc.
  • 19 / 1 / 0
witam, co sadzicie o olejku cbg? próbował ktoś może? jak w porównaniu do olejku cbd?
  • 961 / 81 / 0
Re: CBG
Nieprzeczytany post autor: g3no »
Ja używam także olejków z CBG od kilku dobrych lat. Olej mi najlepiej podchodzi z tego co próbowałem z różnymi kannabinoidami. CBG a CBD to dość subtelne aczkolwiek znaczące różnice. Narazie mam jeszcze CBDA, ale jak się skończy to wrócę do CBG właśnie chyba.
Co do THC to jednak wychowałem się na paleniu, chociaż mam 2 waporyzatory w domu i sprawdzałem empirycznie działanie, to jednak nawyk bierze górę. THC P. O. daje chyba najoptymalniejszy efekt w moim przypadku. Jednak takie rzeczy to tylko w razie własnej lub cudzej hodowli, z kupowanych sztuk to syzyfowa praca zbierać kawałeczki łodyg...
  • 132 / 18 / 0
CBG dla mnie najlepszy.
Dobrze podbija THC.
Ogólnie to wolę spożywkę i jak ostatnio samo thc 1,8gr to tak nie weszło jak z CBG teraz 0,28gr.
Polecam na relaks codzienny i inny, zawsze pomaga.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 1 / / 0
co bardziej polecacie pod baze pryskanki? CBG czy CBD??
podła feciana fatamorgana, zwykła pigulana zwida, kartoniana wkręta
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.