Okazuje się on być słabym antagonistą receptora CB1 i znosić częściowo działanie psychoaktywne THC
Co do THC to jednak wychowałem się na paleniu, chociaż mam 2 waporyzatory w domu i sprawdzałem empirycznie działanie, to jednak nawyk bierze górę. THC P. O. daje chyba najoptymalniejszy efekt w moim przypadku. Jednak takie rzeczy to tylko w razie własnej lub cudzej hodowli, z kupowanych sztuk to syzyfowa praca zbierać kawałeczki łodyg...
Dobrze podbija THC.
Ogólnie to wolę spożywkę i jak ostatnio samo thc 1,8gr to tak nie weszło jak z CBG teraz 0,28gr.
Polecam na relaks codzienny i inny, zawsze pomaga.
Teraz testowałem susz babci marysi wymieszany z cbd tej samej marki. Proporcje wynosiły około 40/60 i kurde nawet fajnie było gdy zwaporyzowałem tego więcej. Muzyka trochę lepiej do mnie przemawia, byłem spokojniejszy i jednocześnie pobudzony ale w inny sposób niż to robią stymulanty i nijak ma się to do stymulacji którą odczułem przed laty. Muszę spróbować jeszcze czystego cbg w niższej temperaturze bo pamiętam że wtedy efekty były u mnie najciekawsze. Tylko czy po tylu latach poniewierania mnie lekami psychotropowymi jeszcze to poczuję? W sumie to nie mam pewności czy to co sprzedawano lata temu pod marką spoko było rzeczywiście suszem cbg.
Na poprzedniej stronie zastanawialiście się czy cbg osłabia/wzmacnia działanie thc. Czytając reddita spotkałem się z wpisem w którym użytkownik tego portalu przekazał że cbg w jego przypadku przywraca fazkę thc gdy ta już zejdzie. Nie wiem czy to jest prawda, a same kanabinoidy jak i ich miksy działają różnie na różnych ludzi. Były też głosy o wzmocnieniu działania, o osłabieniu czy o zmianie profilu działania.
Polecicie może jakiś sprawdzony susz cbg do eksperymentów? Nie wiem czy nie naruszam tym pytaniem regulaminu i mam nadzieję że tak nie jest bo chodzi o coś legalnego na dzień dzisiejszy.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.