Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2921 / 243 / 0
Mógłby ktoś pokrótce opisać, dlaczego za drugim razem (np po roku-dwóch przerwy) ten lek nie działa prawie wcale ? Dałem mu kiedyś drugą szansę (bo pierwsza się skończyła, tj działanie praktycznie całkowicie zanikło zapewne przez up/down regulację i podobne mechanizmy receptorów, co jest normalne), ale działania nie odczułem praktycznie żadnego. A wolałbym zmniejszyć dawkę klonazepamu z 4mg dziennie na np 2mg dziennie + buspiron do tego. To nie jest tak, że ten lek całkowicie zmienia (osłabia/wzmacnia) upstream/downstream danych receptorów ? Przeglądając cały temat jest sporo informacji o mechanizmie działania, szukam tylko punktu zaczepienia aby to zrozumieć i opisać (może nawet w Psychofarmakologii), a zdaje mi się, że jest on niżej niż agonizm/antagonizm receptorów. Jak coś pojebałem to sorry, brainfoga mam dość sporego ostatnio.
Dawny nick: tur3k
  • 964 / 17 / 0
Jaką macie opinie na temat działania przeciwlękowrgo spamilan?
  • 1482 / 237 / 0
Miał ktoś tak że buspiron go pobudzał? Niedawno dołożyłem 20 mg i kilka dni byłem nakręcony, wczoraj wjechałem na 30 i ten efekt był jeszcze bardziej odczuwalny.
Nie pierwszy raz go biorę, miałem o nim kiepską opinię, ale tym razem chyba są efekty, zacząłem go brać po tym jak klomipramina zwiększyła mi lęk. Po tygodniu zauważyłem poprawę, mniejsze napięcie i stres. Tylko nie mam pewności czy to jego zasługa, czy po prostu klomipramina się w końcu porządnie wczytała.
  • 5774 / 1181 / 43
21 listopada 2024zburzony pisze:
@london5 i jak efekty? Jest jakiś lęk czy paroksetyna to przykrywa? U mnie tego typu leki nie dawały rady przykryć lęku.
Wiesz co, nie wiem.
Bo jestem uzależniony od pregabaliny i zarzucam ją rano razem z resztą leków.
W dużej dawce. I ona wszystko "przykrywa". A mam jej sporo, to nie żałuję sobie.
Spróbuje jej nie brać, wtedy zobaczę efekty.

Kurwa, sorry, pomyliłem wątki. Pisząc miałem na myśli Spamilan.
Przenieście do odpowiedniego wątku albo usuńcie moje posty powyżej.

scalono - lady

Pobudza, to nie placebo.
Stosuję go jako wzmacniacz działania paroksetyny.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 105 / 14 / 2
kiedyś przeglądałam cały ten temat, ale już zapomniałam, czy buspiron ma jakieś interakcje z alprazolamem albo hydroksyzyną? ewentualnie z buprą? narazie nie znalazłam żadnych takich informacji, ale może czegoś nie doczytałam w ulotce

ktos coś może?
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 2921 / 243 / 0
@trupiwrak z tego co wiem, to z benzo interakcji nie ma (sam byłem na buspironie i rolkach albo bromazepamie), do tego brałem thiocodin i znając stare czasy i samego siebie to zapewne podbijałem prometazyną dodatkowo. Co do interakcji z buprą to nie mam pojęcia, jedynie co przychodzi mi do głowy to to, że te same enzymy mogą to przerabiać, ale żadnych zagrożeń dla zdrowia takie połączenie nie spowoduje (w sensie np zespół serotoninowy czy coś, ogólnie wiadomo że ćpanie zdrowe nie jest).
Dawny nick: tur3k
  • 105 / 14 / 2
to dziwne że nie ma interakcji, jak zaczynam brać ten spamilan (ile to już podejść było do tego) to zawsze praktycznie pół dnia spędzam śpiąc w fotelu, pamiętam że jak była brana sama sertralina hydro i alpra to ten lek mnie tak nie usypiał
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.