Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy bacopa działa wedlug Ciebie?
1.Tak
26
49%
2.Trochę
15
28%
3.Nie
7
13%
4.Działa ale po czasie.
5
9%

Liczba głosów: 53

ODPOWIEDZ
  • 2956 / 1598 / 35
13 kwietnia 2019SRTN pisze:
Przeczytałem cały wątek, i nie wiem, czy lepiej brać brać na noc, bo może usypiać, czy rano ze względu na to, że to jak trutka na szczury, a strychnina to przecie stymulant. Jakie jest wasze zdanie?
Tak ma dwa alkaloidy podobne a właściwie identyczne w strukturze i dzialaniu do Strychniny czyli stymulanta.
Na noc nie polecam choć znam takich co biora ale sen wtedy to abstrakcja.
Takze lepiej zastanówcie sie ..
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 301 / 43 / 0
@AnnaS Ja jestem bardzo wrażliwy w kwestii jakichkolwiek związków stymulujących jeżeli chodzi o sen. Już przy małej dawce różeńca rano miałem duże problemy z osiągnięciem snu, nawet przy wspomaganiu farmakologicznym.

Bacopa brana w godzinach wieczornych nie powoduje u mnie takich komplikacji i śmiało można ją wrzucać w godzinach wieczornych. To jest moje doświadczenie z tą substancją, którą biorę od kilku tygodni, ale każdy organizm może inaczej zareagować, więc polecam spróbować i przekonać się osobiście.

Pozdrawiam Cię @AnnaS. Widzę, że bardzo dobrze moderujesz swoje działy i masz dużą wiedzę w tych tematach. :extasy:
  • 2956 / 1598 / 35
Bacopa bardzo dlugo rozkręca się ale to silna roslina dziala na wiele neuroprzekaznikow.
Wiele osob lekceważy rosliny i miesza leki by wzmocnic banie czesto kończy sie to wizyta na SOR-ach.
Kazdy ma inny organizm, nie bede wam prawila kazań ale uwazajcie bo zdrowie i zycie macie jedno.

@04pain
Dziękuję widze,ze tez starasz sie byc aktywny.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 137 / 29 / 0
Witam wszystkich serdecznie. Mam takie trzy pytanka, bo mi się urlop zbliża i nie wiem czy odstawiać bacope, a tak poza tym to mam parę wątpliwości.
Czy zażywanie DXM, tramadolu albo LSD podczas używania Bacopy jest tylko ryzykowne czy to już skrajna głupota?

Sam w końcu nie wiem czy Bacopa jest MAOI czy też nie? Jeśli tak to jak wypada w porównaniu z Różeńcem?

Jaki ma też wpływ na GABA-A? Czytałem, że nadaje się do naprawy neuroprzekaźników po ciągu z benzo. Brzmi zbyt dobrze by mogła to być prawda.

Ech. Kto by pomyślał, że będę zażywał coś czym się nie da naćpać :)
Uwaga! Użytkownik Cry666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2956 / 1598 / 35
Wy mnie chyba chcecie wykończyć jak ciocia mowi nie mieszajcie z roslinami lekow by podkręcić korbe/banie/ faze/high czy jak to zwiecie to znaczy ,ze nie warto.
Odpowiadam to jest bardzo ryzykowne.
  • 848 / 286 / 0
26 kwietnia 2019Cry666 pisze:
Witam wszystkich serdecznie. Mam takie trzy pytanka, bo mi się urlop zbliża i nie wiem czy odstawiać bacope, a tak poza tym to mam parę wątpliwości.
Czy zażywanie DXM, tramadolu albo LSD podczas używania Bacopy jest tylko ryzykowne czy to już skrajna głupota?

Sam w końcu nie wiem czy Bacopa jest MAOI czy też nie? Jeśli tak to jak wypada w porównaniu z Różeńcem?

Jaki ma też wpływ na GABA-A? Czytałem, że nadaje się do naprawy neuroprzekaźników po ciągu z benzo. Brzmi zbyt dobrze by mogła to być prawda.

Ech. Kto by pomyślał, że będę zażywał coś czym się nie da naćpać :)
Jeśli chcesz naprawić sobie układ gabaergiczny to jak najbardziej możesz jeść brahmi. Jest to całkiem skuteczna roślina jeśli chodzi o naprawianie tego układu. Możesz do tego dodać Ginkgo biloba, dziurawiec, kudzu i DXM w małych dawkach (do 60 mg na dzień; słownie sześćdziesięciu miligramów na dzień). Z większymi dawkami nie radził bym. Jeśli boisz się ZS w przypadku połączenia dziurawca i małych dawek DXM, dołącz do miksa napar z rumianku (kiedyś polecałem urosept, ale chyba się zepsuł ostatnio) napar z 15 g na dzień. Albo wyłącz z miksa, któryś z tych składników.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 137 / 29 / 0
26 kwietnia 2019AnnaS pisze:
Wy mnie chyba chcecie wykończyć jak ciocia mowi nie mieszajcie z roslinami lekow by podkręcić korbe/banie/ faze/high czy jak to zwiecie to znaczy ,ze nie warto.
Odpowiadam to jest bardzo ryzykowne.
Dobrze ciociu. W takim razie robię przerwę od bacopy. Czy cztery dni starczą między ostatnią dawką bacopy a miksem LSD + DXM?
Uwaga! Użytkownik Cry666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 525 / 55 / 0
Dołączam się do pytania @Cry666, ile ma wynosić ta przerwa między odstawieniem bacopy a używkami?
  • 611 / 186 / 0
Nie polecam łączyć tego z neuroleptykami. Chyba dlatego, że oddziałuje na serotoninę w sposób przeciwny (?) do nich i robi się syf w mózgu. Interakcji z lamotryginą z kolei nie zauważyłem, z innymi substancjami oddziałującymi na GABA jest OK (ale próbowałem w rozsądnych dawkach!).

Czy to prawda, że Brahmi powoduje upregulację receptorów GABA?
  • 23 / 1 / 0
Czy można przyjmować z tryptofanem? Jeśli tak to w jakich ilościach? Niestety jestem alergikiem i moja dieta jest powodem niewystarczającejpodaży tego aminokwasu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...