Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2877 / 266 / 0
Wrzucam też, ale dla mnie to nie jest nawet w połowie to samo co wciąganie, dlatego szukam pomocy z nosem ;)
Otrivin właśnie zakupiłem, mam nadzieję, że te 17 zł nie pójdzie w błoto

A może jest jakiś sposób przed wciąganiem, żeby po wciąganiu kataru w ogóle nie było?
  • 38 / 1 / 0
Nic z tym już nie zrobisz. Miałem to samo. mefa nie wciągałem już ponad 2 lata, a mój nos jeszcze nie doszedł do siebie.
Od dzisiaj wszystko oprócz narkotyków.
  • 2877 / 266 / 0
Dwa lata, serio?
Musi być chyba jakiś sposób, żeby ten nos "wypłukać". Swoją drogą patrzę, że jest to rzadki przypadek, chyba mało osób tak ma? Ja ostatnio miałem styczność 3 tyg. temu a do tej pory parę razy dziennie muszę się wysmarkać :/
  • 657 / 7 / 0
Spróbuj jeszcze wciągnąć do nosa roztwór ACC (acetylocysteiny). Do kupienia w każdej aptece. Powinno pomóc.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2877 / 266 / 0
Wciągnąć do nosa, tzn.? Kupuję to w tabletkach, rozkruszam i wciągam? Czy raczej nie w tę stronę i coś w stylu wdychania oparów?
  • 2775 / 39 / 0
O kurwa....
Roztwór to ciecz
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 1 / 0
p4weu pisze:
Dwa lata, serio?
Musi być chyba jakiś sposób, żeby ten nos "wypłukać". Swoją drogą patrzę, że jest to rzadki przypadek, chyba mało osób tak ma? Ja ostatnio miałem styczność 3 tyg. temu a do tej pory parę razy dziennie muszę się wysmarkać :/
Wypłukać może i wypłukasz, ale co z tego, jak zostanie przeżarta i źle już funkcjonująca tkanka, śluzówka przestaje spełniać swoją role. Katar będziesz miał pewnie non stop, raz większy raz mniejszy i dużo większe ryzyko infekcji.
Od dzisiaj wszystko oprócz narkotyków.
  • 9 / 1 / 0
Niechce odgrzewac kotleta, ale czy ktos znalazl cudowny sposob na ogarniecie nosa i zatok po zazywaniu koko ?
Tworzaca sie wydzielina zmniejsza sile dzialania koko, gdyz wilgoc w nozdrzu skleja cale koko. Wysmarkac nie da sie w zupelnosci, przeplukiwanie rozrworami wrecz bardziej zalepia nos, dodatkowo bola zatoki.
Czy ktos konstruktywnie umie wyjasnic jak sobie radzic z kichawa. ?
  • 1615 / 28 / 0
NIe znam códownego sposobu na oszyszczenie nosa, poza kroplami. Ale jeśli występują problemy z drożnością, to możesz materiał wcierać w dziąsła.
  • 584 / 21 / 0
artoffighters pisze:
Niechce odgrzewac kotleta, ale czy ktos znalazl cudowny sposob na ogarniecie nosa i zatok po zazywaniu koko ?
Tworzaca sie wydzielina zmniejsza sile dzialania koko, gdyz wilgoc w nozdrzu skleja cale koko. Wysmarkac nie da sie w zupelnosci, przeplukiwanie rozrworami wrecz bardziej zalepia nos, dodatkowo bola zatoki.
Czy ktos konstruktywnie umie wyjasnic jak sobie radzic z kichawa. ?
Jest 2 sposoby ale bardzo ekstremalne, przynajmniej dla niektorych. Ugotowac kryl albo zajebac w instalacje. Sorry ale musialem to napisac, kiedys "zajebac w kanal" bylo bardzo popularna odpowiedzia na hypku. ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.