Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 266 / 0
Wrzucam też, ale dla mnie to nie jest nawet w połowie to samo co wciąganie, dlatego szukam pomocy z nosem ;)
Otrivin właśnie zakupiłem, mam nadzieję, że te 17 zł nie pójdzie w błoto

A może jest jakiś sposób przed wciąganiem, żeby po wciąganiu kataru w ogóle nie było?
  • 38 / 1 / 0
Nic z tym już nie zrobisz. Miałem to samo. mefa nie wciągałem już ponad 2 lata, a mój nos jeszcze nie doszedł do siebie.
Od dzisiaj wszystko oprócz narkotyków.
  • 2876 / 266 / 0
Dwa lata, serio?
Musi być chyba jakiś sposób, żeby ten nos "wypłukać". Swoją drogą patrzę, że jest to rzadki przypadek, chyba mało osób tak ma? Ja ostatnio miałem styczność 3 tyg. temu a do tej pory parę razy dziennie muszę się wysmarkać :/
  • 657 / 8 / 0
Spróbuj jeszcze wciągnąć do nosa roztwór ACC (acetylocysteiny). Do kupienia w każdej aptece. Powinno pomóc.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 266 / 0
Wciągnąć do nosa, tzn.? Kupuję to w tabletkach, rozkruszam i wciągam? Czy raczej nie w tę stronę i coś w stylu wdychania oparów?
  • 2775 / 39 / 0
O kurwa....
Roztwór to ciecz
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 1 / 0
p4weu pisze:
Dwa lata, serio?
Musi być chyba jakiś sposób, żeby ten nos "wypłukać". Swoją drogą patrzę, że jest to rzadki przypadek, chyba mało osób tak ma? Ja ostatnio miałem styczność 3 tyg. temu a do tej pory parę razy dziennie muszę się wysmarkać :/
Wypłukać może i wypłukasz, ale co z tego, jak zostanie przeżarta i źle już funkcjonująca tkanka, śluzówka przestaje spełniać swoją role. Katar będziesz miał pewnie non stop, raz większy raz mniejszy i dużo większe ryzyko infekcji.
Od dzisiaj wszystko oprócz narkotyków.
  • 9 / 1 / 0
Niechce odgrzewac kotleta, ale czy ktos znalazl cudowny sposob na ogarniecie nosa i zatok po zazywaniu koko ?
Tworzaca sie wydzielina zmniejsza sile dzialania koko, gdyz wilgoc w nozdrzu skleja cale koko. Wysmarkac nie da sie w zupelnosci, przeplukiwanie rozrworami wrecz bardziej zalepia nos, dodatkowo bola zatoki.
Czy ktos konstruktywnie umie wyjasnic jak sobie radzic z kichawa. ?
  • 1615 / 28 / 0
NIe znam códownego sposobu na oszyszczenie nosa, poza kroplami. Ale jeśli występują problemy z drożnością, to możesz materiał wcierać w dziąsła.
  • 584 / 21 / 0
artoffighters pisze:
Niechce odgrzewac kotleta, ale czy ktos znalazl cudowny sposob na ogarniecie nosa i zatok po zazywaniu koko ?
Tworzaca sie wydzielina zmniejsza sile dzialania koko, gdyz wilgoc w nozdrzu skleja cale koko. Wysmarkac nie da sie w zupelnosci, przeplukiwanie rozrworami wrecz bardziej zalepia nos, dodatkowo bola zatoki.
Czy ktos konstruktywnie umie wyjasnic jak sobie radzic z kichawa. ?
Jest 2 sposoby ale bardzo ekstremalne, przynajmniej dla niektorych. Ugotowac kryl albo zajebac w instalacje. Sorry ale musialem to napisac, kiedys "zajebac w kanal" bylo bardzo popularna odpowiedzia na hypku. ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.