...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4340 / 701 / 2117
W punkt. Brzmi to właśnie tak, jak finalnie ja chciałem przekazać, tylko Ty bardziej łopatologicznie to zrobiłeś, za co dzięki. Tak - mózg się dopomina, a wyrzut dopaminy (jest - chociaż mniejszy niż w przypadku dragów), ale jest.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 758 / 114 / 0
tzn. ja np. widzę w robocie na przerwie śniadaniowej takie różne deprawacje, bo mimo że na 100% jestem najwiekszym spizgusem w tej grupie z grubą historią, to tylko ja jem kanapkę myśląc o kanapce, a reszta robi tzw. doomscrolling na tiktoku (nieco wyolbrzymiam tragicznie ale generalnie tak jest)
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 1299 / 258 / 0
30 listopada 2023Bandit19088 pisze:
Kolega jeśli uważasz że narkotyki są mniej złe od telefonu, to zapraszam Cie serdecznie na detoks w szpitalu lub punkty wydawania metadonu. To są głupoty co piszesz. Każde narkotyki są 10000x razy bardziej szkodliwe niż telefon. Sam po raz enty próbuje wyjsc z Opio i muszę pilnować się na każdym kroku, zmienic miejsce zamieszkania itp... pierdoly Pan odpowiadasz
30 listopada 2023deadmau5 pisze:
Technologia, oraz to co niesie za sobą telefon/komputer/brak rozmów, przyczynia się do mniejszej ilości spotkań, poróżnia ludzi, dzieli - rzekłbym - stawia barykady.
normalnie bym się zgodzil z bandit ale tu mnie pan moderator zadziwił

także uważam, że technologia jest niebezpieczna, ogólnie słabe uzależnienia są niebezpieczne,
używanie PRAWIE codziennie kompa/smartfona vs pare kilkudniowych ciągów na amfie - w trakcie roku
sam nie wiem co jest groźniejsze
problem jest taki, że słabe uzależnienia dawkuje się w kosmicznie większej ilości, bo uważa się, że są niegroźne, a później nawet nie zauważa się zmian, bo minęło już 5 lat pizgania na pececie i nie pamieta się jakim się było kiedyś bo jest za mało RAMu we łbie po tylu latach %-D
i brak punktu odniesienia, a po większej używce czuć niebezpieczeństwo, że jak się będzie częściej pizgać to się może coś poprzepalać, słabsze nałogi się kamuflują

ogólnie twarde narkotyki są o wiele groźniejsze, wpływ na układ nerwowy jest znaczący (komputera nie ładujesz do dziury), ale wiecie chyba o co mi chodziło wyżej mniejwięcej a jak nie to nie

relacje są zastępowane filmami z youtuba
ludzie boją się, że sztuczna inteligencja przejmie kontrolę, tylko czy to się już nie zaczęło kilka lat temu? %-D powoli, powoli...
Spoiler:
  • 368 / 110 / 0
W sumie to że słabsze uzależnienie może wbrew pozorom uzależnić łatwiej ma sens , na ten przykład marihuana uzależnia ale nie aż tak jak np opio, przez co wiele ludzi twierdzi że nawet jak nadużywa to się nie uzależni , albo wgl że uzależnienie jest niemożliwe, i paradoksalnie przez takie podejście może łatwiej się uzależnićod trawy niż od czegoś cięższego bo do tych cięższych będzie mieć większy respekt , w tym sensie, że będzie bardziej świadomy ryzyka i ostrożniejszy.
"Life pain always sexy"
  • 788 / 446 / 0
Według mnie branża zielska zaszła naprawdę daleko, te dzisiejsze odmiany modyfikowane pod coraz większą zawartość THC to nie jest już zioło, które jarało się w latach 70tych. Większość osób, które nigdy nie paliły mając styczność z takim czymś kończą z traumą do końca życia do tej używki. Przecież to bardziej upierdala, niż jakieś słabe opio według mnie.
  • 1455 / 592 / 0
Najwiekszy potencjal uzalezniajacy maja substancje spelniajace min. 3 kryteria : cena , dostepnosc i funkcjonalnosc .

Dlatego prym na swiecie wioda kolejno : 1)cukier :patrzy: 2)kofeina :kawa: 3)nikotyna :papieros: . Mozna na tym jechac oporowo praktycznie non-stop przez cale zycie , kupisz wszedzie i nie zbankrutujesz . Zanim zaczniecie buczec , ze oooo przeciez helupa najbardziej uzaleznia co ja bredze to statystyka jednak jest j.w
Nawet gdyby byly dostepne wszystkie dragi mysle niewiele by sie zmienilo ze wzgledu na to , ze wiekszosc zjadaczy chleba nie lubi za mocnych wrazen do jakich zaliczaja sie twarde dopy . Vox populi vox dei - zyjemy w tyranii wiekszosci jesli chodzi o dobra konsumpcyjne . Lepiej sprzedac 1 000 000 batonikow po 1$ niz 1000 dzialek koksu po 100$ :świnia:

Im nie zalezy zebyscie byli zdrowi ani dlugo zyli , tylko byli poslusznymi konsumentami najdluzej jak to mozliwe a 20paroletni helupiarz umierajacy po przedawkowaniu to nienajlepszy klient na dluzsza mete .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.