Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 121 / 7 / 0
03 marca 2024AnanasowyAndrzej pisze:
18 lutego 2024WujekMorda pisze:
18 lutego 2024AnanasowyAndrzej pisze:
Bupropioion zażywam codziennie rano 150mg, najlepszy mix jaki odkryłem, to z pregą w dawkach nieco wyższych niż medyczne(300-450mg), tylko ostrzegam że po takim mixie ma się rozszerzone źrenicę i wygląda się jak na haju po stimach, a w głowie trzeźwość, lub prawie trzeźwy.
te 300-400 to pregi czy bupropionu?
Chodziło o pregę

U mnie natomiast prega przy bupropionie kiepski mix obydwa te środki przyjemniej działają brane solo za to Pregabalina fajnie mi się zmiksowała z methamfetamina więc możliwe że z MDMA też fajnie się skomponuje

żrenice u mnie są normalne po bupropionie ale u mnie nawet po amfie nie są duże, pare razy po ogromnych dawkach amfy tylko miałem większe ale to może 5razy na 300spotkań z fetą, po metamfetaminie są troche większe a bardzo duże miałem tylko po betaketonach i MDMA THC
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2025 przez pekaes, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 121 / 7 / 0
Ja robiłem wiele razy tak jak ty i robiłem wiele mixów z bupropionem z tą różnicą, że ja zawsze wrzucam 150-300mg normalnie bo ten lek wyraźnie działa korzystnie na mnie pomimo że regularnie biorę go jakieś 7 miesięcy, i na jakiś czas wystarcza mi lekka stymulacja z normalnego zażycia leku, później gdy odczuwam lekkie zmęczenie czyli po jakiś 2-5h kruszę na pył i 300mg i wrzucam do kapsułki żelatynowej i taka kapsułka zazwyczaj trochę mnie pobudzi na jakiś czas i co istotne gdy czuje po niej zmęczenie to nie odczuwam nieprzyjemnego zjazdu psychicznego bo po wciąganiu po krótkim czasie fajnego pobudzenia zawsze mam zjazd i coraz rzadziej stosuje te drogę podania. Wydaje mi się, że to nie odczuwanie euforii czy stymulacji jak na początku jest wynikiem paradoksalnie blokady wychwytu zwrotnego Dopaminy i noradrenaliny przez ten lek. Ja np dostaje na ADHD Tentin(deksamfetamine) i elvanse, i odkąd na codzień jestem na bupropionie to potrzebuje dużych dawek amfetaminy by odczuć stymulacje czy euforie, obecnie średnio 3x w miesiącu używam amfetamin ale działają na mnie raczej poprawiając koncentracje, stymuacje czuje dopiero po 80mg deksamfetaminy, zwykłej fety potrzebuje 300-600mg żeby coś poczuć, a czasem nawet 2,5g przerobionej tej samej fety mnie nie rusza zmienił też się profil działania amfetamin i w zasadzie czuje tylko dopamine, a nie noradrenaline, dla porównania będąc dawniej w długich ciągach na amfetaminie z ulicy wystarczało mi 0,2-1,2g na dobe, a odkąd biore bupropion to 0,6 to minimum żebym fete czuł a przez całą dobe 1,5g minimum a czasem nawet 5g, branie bupropionu przed fetą powoduje, że nie podnosi mi sie tak tętno jak po fecie solo bupropion+5g fety to tętno u mnie 90-130 a na samej fecie po 1g 120-130 tętna.

deksamfetaminy metylofenidat czy zwykła feta nie są kopletnie rekreacyjne dla mnie co ciekawe metamfetamina działa na mnie podobnie jak feta przed kuracją bupropionem i o dziwo po metamfetaminie nie mam zjazdu i jest dla mnie rekreacyjna chodz obecnie nie stosuje amfetamin rekreacyjnie przez tendencje do nadużywania, a pozatym do bupropionu dołączyłem SSRI i widzę w tym sens coraz lepiej funkcjonuje na samych antydepresantach w dawkach terapeutycznych czyli 150-300mg bupropionu 20mg citalopramu doraźnie trazodon 25-150mg gdy mam problem ze snem.

mixy:

bupropion zazyty w dniu w którym później zażywam amfetaminy/meth/metylofenidat powoduje, że musze zażyć większą ilość amfy żeby czuć stymulacje i euforie (chodź lekarze twierdzą, że działają synergicznie) napewno bupropion w tym mixie powoduje bardziej prostą charakterystyke działania amfetamin i ogranicza zjazdy.

Raz 3/4 CMC brałem po bupropionie i był to dziwny stan chciało mi się tylko leżeć i spać a zamiast lepszej koncentracji to odczuwałem otępienie ale chociaż nie miałem po tym mixie zjazdu, który po beta ketonach i metylofenidacie jest najcięższy psychicznie

bupropion + kokaina tutaj kokaina działa spoko chodź mniej odczuwa się haj faza jest stabilniejsza chodź więcej niepokoju, większa nadwrażliwość na bodźce i trudniej po tym mi było zasnąć niż po amfie, ciśnienie i tętno mocniej mi ten mix podniósł niż metamfetamina metylofenidat i amfetamina, ale ogólnie czuć że bupropion nie osłabia koki a amfetaminy zdecydowanie,

bupropion + marihuana nie czułem wogule maryśki a bez bupropionu marihuana działa na mnie bardzo mocno czasem po buchu z lufki mam faze na wiele godzin, tutaj 2 dni przed tym mixem brałem amfe w ilości 4g i może dlatego nie czułem przez kolejne 3 dni marihuany,

bupropion 300mg + fluoksetyna 5-20mg + amitryptylina 10-25mg taki mix działa dopiero po jakimś czasie ale korzystnie aktywizuje bardziej niż sam bupropion

bupropion+ amitryptylina jak wyżej

bupropion+ wenlafaksyna troche słabszy efekt jak powyżej i troche uboków,

bupropion+Atomoksetyna podobnie jak wyżej lepsza koncentracja i zmniejszona nadpobudliwość ruchowa,

bupropion + Atomoksetyna + pregabalina odradzam bo czułem się trochę dziwnie depresyjnie i zawieszłem się,

bupropion + pregabalina jak wyżej

bupropion+ alprazolam spoko ale jakby dłużej wchodzi alprazolam i można za dużo wrzucić a później odczuwać przedawkowanie benzo,

bupropion + klonazepam podobne odczucia jak wyżej tylko jeszcze łątwiej przesadzić z benzo, lorazepam to samo, te mixy odradzam

bupropion+ Bromazepam o dziwo spoko to działa nawet lepiej niż alprazolam mniej skutków ubocznych i mniejsza tendencja do uzałeżnienia od benzo,

Teoria, że bupropion jest super drażniący, jak to opisujecie, jest bzdurą.
Jeśli trzymacie 75-150 mg bupropionu w ustach przez godzinę, to rzeczywiście jest jakieś podrażnienie, ale spróbujcie utrzymać podobną ilość klefa lub innego analogu.

Jeżeli ktoś dalej będzie rzucał tą teorią to po prostu nie wie jak przygotować tabletkę, a jeżeli wie, to zaciąga nosem jak debil i takie są efekty, wystarczy delikatnie, a i tak się wchłonie.

Benzo pozwala brać zdecydowanie większe dawki, usuwa skutki uboczne, ale niestety mocno spłyca działanie euforyczne.

Sam juz nie wiem co z tym zrobić, aby bupropion posmyrał tak jak na początku...
Albo może poczekać, aż skończy mi się ten syf przerwa moze dobrze mi zrobi i ogarnę spida albo emke.

A może istnieje coś innego? jeśli wiesz więcej na ten temat, pisz

22 czerwca 2025posyplinie pisze:
bupropion+Benzodiazepiny (benzo musi byc) słyszałem tu jeszcze o Opipramolu i Pregabalinie

Odswieżam temat z racji tego, ze nie znalazłem odpowiedniego działu, a mam pare pytań nt. mixu z tą substancją.

Nie mam pewności, czy ktoś ktokolwiek ogarnia na tym forum temat bupro-sniff, ale od dłuższego okresu leci sniff 300 mg, trzy razy dziennie, co łącznie daje 900 mg bupropionu (w 4 godzinnych interwałach czasowych), oczywiście w połączeniu z benzo, którego mi nie brakuje. (ok. 4 mg alprazolamu, to zależy).

300 mg odpowiednio przygotowane czyli zmielone na "jebany pył", bez powłoki, wyprostuje cię w sekunde z rana, ale efekt szybko znika. Może lepiej najpierw zażyć 150-300 mg, a potem sniff, tak jak w przypadku trójek?
Tak wiem... bez benzo dawka maksymalna to 300mg, z benzo 450 mg, a za strarych czasów wynosiła 600 mg.

Jak wiadomo, podczas sniffa uwalnia się dużo tej substancji, co prowadzi do znacznego wzrostu dopaminy, niestety efekt szybko ustępuje.

• 156 / 10 / 0
@pekaes
W końcu jakiś konkretny post.
Ja mam bardzo podobnie jak ty.
bupropion + feta więcej fety potrzebuję po małej ilości fety jestem senny. (Mam tak samo jak ty z tym że serducho wolniej pracuje)

bupropion + ketamina yyyy nigdy nie brałem kety beż bupropionu ale działa, poprawa nastroju, przy małych dawkach uczucie jak by się było pijanym.

bupropion + 4mmc. Działa w porządku no może troszkę słabiej ale na serducho też wchodzi może nie bardzo ale tutaj już podwyższony puls jest odczuwalny.

bupropion + 4cmc/3cmc. Dziwnie... lekka stymulacja, lekki niepokój, zmiany nastroju. Może dlatego że przyjmuję też SSRI.

bupropion + kofeina normalnie. Cisnienie jak i puls w normie.

Lek bardzo dobry i przy nim bardzo sprawdza się bardzo znane powiedzenie na tym forum ;) "leczysz się albo ćpasz"
Ponieważ większość dragów gorzej dziala przy bupropionie.
Wiele osób mówi że ten lek obciąża serce a ja przy tym leku dowiedziałem się jak to jest mieć idealne cisnienie I nie mieć pulsu 88+ w spoczynku. Oczywiście na każdego może działać inaczej ale mi np. Ten lek bardzo pomaga.
  • 2693 / 570 / 0
Zajebiste robisz miksy, niech @serotoninowy opowie czym takie odpierdalanie z bupropionem może skutkować.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 156 / 10 / 0
@Vetulani44
@serotoninowy

Chętnie bym poczytał na ten temat naprawdę. Może się przestraszę i przestanie mnie ciągnąć do ćpania przy braniu leków.
  • 2693 / 570 / 0
@Mariusz88
24 stycznia 2023serotoninowy pisze:
Kurwa tyle człowiek przećpał stimów jakieś amfy później alfy i inne dopy. Hexen którego wpierdalałem w chuj nawet 5g przez week a jest też ndri(jak bupropion) a rozjebało mnie dwa miechy na 300mg bupropionu. Dlatego ja przestrzegam przed tym lekiem. To był najlepszy antydepresant jaki brałem ale dorobiłem się na nim nadciśnienia. Od razu odstawiłem jak miałem ciśnienie 150/100 i tętno 120. I nie ustąpiło, trzeba było włączyć beta bloker po tygodniu jak nie przeszło.
20 marca 2023serotoninowy pisze:
Co do nadciśnienia, to u mnie jest taka smieszna sytuacja że brałem hexen jedząc po 5g przez week przez jakiś rok, i bylo ok. Później lekarz mi dal bupropion, pobrałem 150mg na początku swietnie, imitacja hexenu heh, ale przestało działać, więc cyk zwiększenie do 300mg, i znów swietnie. Jakiś tydzień... I cyk tachykardia tetno 110, ciśnienie 150/100 i nie przeszlo po odstawieniu, już zostało. Od tamtej pory lecze się na nadciśnienie.

Tyle spidow przejadłem, dragow a załatwił mnie jebany bupropion.
07 września 2022serotoninowy pisze:
To dziwne, na mnie swietnie działał od początku, 150mg już czułem pobudzenie, później brałem 300mg i niestety ale dorobiłem się nadciśnienia po tym leku, przyczynić się mógł też hexen którego jadłem w tamtym czasie na torby ale nic mi nie było, dopiero po jakims miesiącu na bupropionie zero ćpania i wyjebała mi tachykardia tętno 120 i ciśnienie 150/100 strasznie zle się czułem, musiałem odstawić bupropion.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 121 / 7 / 0
28 lipca 2025Mariusz88 pisze:
@pekaes
W końcu jakiś konkretny post.
Ja mam bardzo podobnie jak ty.
bupropion + feta więcej fety potrzebuję po małej ilości fety jestem senny. (Mam tak samo jak ty z tym że serducho wolniej pracuje)

U mnie bupropion+feta też serce pracuje w normie 110/70 tętno 70 o ile nie przypierdole więcej niż 150 mg tentinu lub więcej niż 2,5g fety, bupropion + metamfetamina 0,2g też tętno do 100, po betaketonach tylko podnosi mi ciśnienie mocno i puls po koksinie też ale nie aż tak jaqk po Beta ketonach a właściwie Nepie czy Hexenie czy fake coco bo sam nie wiem co to dokładnie było no ale w sumie tylko raz brałem tego nepa? i raz 3 lub 4-CMC przez ostatnie dwa lata bo w tym okresie brałem bupropion

bupropion + ketamina yyyy nigdy nie brałem kety beż bupropionu ale działa, poprawa nastroju, przy małych dawkach uczucie jak by się było pijanym.

bupropion + 4mmc. Działa w porządku no może troszkę słabiej ale na serducho też wchodzi może nie bardzo ale tutaj już podwyższony puls jest odczuwalny.

bupropion + 4cmc/3cmc. Dziwnie... lekka stymulacja, lekki niepokój, zmiany nastroju. Może dlatego że przyjmuję też SSRI.

bupropion + kofeina normalnie. Cisnienie jak i puls w normie.

j

Ponieważ większość dragów gorzej dziala przy bupropionie.
Wiele osób mówi że ten lek obciąża serce a ja przy tym leku dowiedziałem się jak to jest mieć idealne cisnienie I nie mieć pulsu 88+ w spoczynku. Oczywiście na każdego może działać inaczej ale mi np. Ten lek bardzo pomaga.

U mnie pierwsze dni na bupropionie to puls mi mocno w góre szedł, mocniej niż dexamfa czy metylofenidatm ciśnienie bez zmian puls też spadł do takiego jak bez bupropionie po kilku dniach ale wśród znajomyc mam przypadki że źkle się czują po bupropionie bo podnosi im cisnienie ale są tez tacy na których działa normalnie
  • 156 / 10 / 0
@Vetulani44

Z tego co widzę to kolega przesadzał ze stimami I niestety po bupropionie wystąpił jakiś poważny skutek uboczny przez który dostał nadciśnienia.
Dlatego zawsze pisze ze każdy organizm jest inny. To ze na mnie działają niektóre substancje tak jak działają noe znaczy że u każdego będzie tak działać. Od głupiej hydroxyzyny może się wydłużyć zlamek QT albo przy amisulprydzie. Niektórzy łączą opio z benzo i świetnie się czują a inni dostają depresji oddechowej przy woielo mniejszych dawkach. Oczywiście nie namawiam do ćpania przy zażywaniu leków. Ja słyszałem o przypadkach gdzie lekarz komuś wypisywał bupropion razem z metylofenidatem lub z dużymi dawkami SSRI I ludzie żyli a przy takim połączeniu jest większa szansa na drgawki, nadciśnienie. Moim zdaniem wygląda to tak że lekarze wprowadzaja stopniowo leki jeśli jest taka koniecznos i obserwują jak reaguje organizm Pacjenta przy wprowadzanych lekach.
Niektórzy po bupropionie czują pobudzenie a ja potrafię na nim pół dnia przespać.
  • 121 / 7 / 0
Przepisywanie bupropionu z metylofenidatem to bardzo częsta praktyka psychiatrów na adhd w moim przypadku tylko jeden z 5 lekarzy nie pisał mi takiego zestawu, u jednego przez 2-3 miesiące miałem nawet zestaw 150mg bupropionu+ 100mg atomoksetyny + 108 mg concerty, ale w moim przypadku metylofenidat więcej mi szkodził rozregulowal i dawał ubokow niż walenie ulicznej fety z Tramalem przez 5 miesięcy prawie dzień w dzień,

Teraz psychiatra mi pisze 150mg bupropionu + 20mg tentinu i 50mg elvanse i trazodon 50mg doraznie na sen, w tym zestawie o dziwo najmniej chętnie pisze mi trazodon żebym bral go jąk najrzadziej (może dlatego że mój poprzedni psychiatra mi go pisał i dobrze ten lek toleruje w porównaniu z innymi nassennymi ktore nie uzalezniaja jak benzo czy z-ki)
Np. Po hydroksyzynie jestem zamulony zmęczony czuje niepokój mam stany lekowe.

W przeszłości miałem też zestaw 90-120mg duloksetyny + 108mg concerty,

No i co do bupropionu to ja z krótkimi przerwami zazywam go od listopada 2022 a pomimo to lepiej czuje się na 150mg niż na 300mg, 300mg lub więcej biorę tylko w nieliczne dni zwłaszcza gdy brak mi tentinu czy elvanse i w zasadzie dopiero od kilku miesięcy toleruje 300mg że nie czuje się gorzej niż na 150 ale ciężko powiedzieć czy to coś daje, czuc że to coś daje jak 150 wrzucam o 7 a drugie 150 o 12-16, tak żebym wrzucał 300 odrazu rana To rzadki przypadek
  • 121 / 7 / 0
To co tu pisał kolega serotoninowy to jak alkoholik, który pił 1l wódki dzień za dniem ciągu a na końcu powie, że zaszkodziła mu kanapka z masłem i szynka :) też tak mialem kilka lat że o moje gorsze samopoczucie obwiniałem antydepresanty które zaczynałem brać po ciągach na stymulantach licząc na cud po 1 tabletce wiec wiem jak to jest.

Ja Hexenu przerobiłem w życiu z 3-4g może z tym że 1g dziennie to max,przecież to kurestwo jest kardiotoksyczne bardziej niż napierdalanie 2 tygodniowego ciągu na dobrej metamfetaminie, amfa i meta nie podnoszą tak ciśnienia i tętna jak beta ketony i alfy, ja po pentedronie 1g chyba ? I alfie pvp 200mg 12 lat temu 200mg + bimber 50% ktorym zapijalem schizy po tym gownieto szukałem psychiatryka dla siebie, i musiałem brać leki na serce przez jakiś czas bo 2 tygodnie miałem za niskie ciśnienie a tetno mi swirowalo od 60-150, tachykardia nerwicca czy ki chuj, po hexenie nepie tetno też 160 po pół grama to samo fake coco,na fecie czy mecie to nigdy nie miałem tętna powyżej 130 a cisnienie lekko podniesione ale w normie, ale to też były incydentalne sytuację (oprócz fety w ktorej bylo wiecej kofeiny lub efedryna bo po tym miałem po 120-130) po dobrej fecie mecie jak nie przesadzam.bardzo to cisnienie normalne a tetno 75-95, może dlatego że ja jestem z tych którzy nie lubią tych wszystkich dopow i w porównaniu do amfetamin zjadlemtego nie wiele w życiu to nie mam rozjebanego serca jeszcze, no i że alkoholu od 2014 to używam bardzo rzadko, u mnie mix stimow z alkoholem to serce chce mi wyskoczyć i mam kurewskie zjazdy dlatego alko pije parę razy w roku i jak w dużej ilości to bez spidow,
Moze
28 lipca 2025Vetulani44 pisze:
Zajebiste robisz miksy, niech @serotoninowy opowie czym takie odpierdalanie z bupropionem może skutkować.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.