-buprenorfina
-morfina
-oksykodon
-heroina
-fentanyl
-metadon etc…
Zęby wypadają jak rzodkiewki, i czy leczycie i dbacie o swoje zęby podczas grzania, ale jeśli kodeina bądź tramadol czy inne opio wpłynęło na stan twoich zębów śmiało podziel się swoją historią, chciałbym się tez dowiedzieć czy leczycie się u stomatologów którzy zajmują się typowo leczeniem zębów opiowraką, mnie kilku dentystów z I stolicy polski odesłało do Poznania, ze jeśli jestem uzależniony od morfiny to muszę być leczony przyszpitalnie, pamietam kiedyś będąc u dentysty znieczulenie na mnie słabiej zadziałało i wszystko czułem to był dramat a raz po detoxie, znieczulenie podane wywołało mi głód i wrocilem od razu po tej wizycie do ćpania, czyżby mógł mi podać jakieś znieczulenie na opio? Głównie podają lidokaine, a sam dentysta powiedział mi, ze nie ma pojęcia dlaczego istnieje powinowactwo i znieczulenie działa na mnie słabiej niż na innych ludzi mimo, ze podawał mi znieczulenie nie będące żadnym opioidem (inny przykład), zapraszam do dyskusji w tym temacie, ja w wieku 27 lat z tylu już nie mam zębów praktycznie, wypadały bezbolesnie, i raz obudziłem się z dupy bez czwórki… która była ładna i nic nie zapowiadało na jej utratę tym bardziej przez sen, boje się ze stracę wszystkie zęby przez ten nałóg, ale mniejsza o mnie poopowiadajcie swoje historie zniszczenia zębów i przez głównie które opio i metodę przyjmowania i ewentualne leczenie i czy u jakiegoś „specjalnego stomatologa” dla opiatowcow czy normalnie w zwykłych przychodniach u was w mieście.
Nie do końca w to wierzyłem, ale jak widać - nawet nie trzeba walić w kable. Zawsze myślałem, że to amfetamina najbardziej psuje uzębienie.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Dentysta sadysta, pzdr ŁDZ i Marylka
Ja miałam i mam na tym punkcie fioła. Chętnie dowiem się jak wygląda leczenie w tym kraju, jak ćpuna robi się krucho z zębami.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.