Zauważyłem ogromny problem w rozróżnianiu przypadków rzeczownika w polskim języku przy kilku czasownikach, m.in. "chcieć", "potrzebować", "próbować". Poprawne jest użycie biernika, tj. "potrzebuję tego", "próbuję tego" zamiast "potrzebuję to", "próbuję to". Poprawiłem w nazwie wątku, chociaż już praktycznie nikt nie mówi poprawnie i czy ktoś oprócz mnie zdaje sobie z tego sprawę
LSD lub grzybki odpowiadam.
Ewentualnie emkę.
Spodobają się każdemu.
A autor tematu widzę grubo leci. Do młodzieży świat należy.
Gdzie się podziały te stare dopy z moich młodych lat.
Chociaż żadnych narkotyków nie warto próbować. Bo co jeśli (ktoś pisał że wszystkich) delikwent będzie na pozycji 5/100 i nagle trafia wonderdrug, olewa misje testowania "wszystkich' dragów i wpierdala się w fentanyl, przepuerdala majątek na towar a później odwyki, aż po 3 próbie odsrodka, dwóch odratowaniach naltreksonem i zniszczonej rodzinie, opuszczony przez przyjaciół- przelany pustką, decyduje się na złoty strzał?
"Także już polecam papierosy".
Autor
"Rutyna to rzecz zgubna "
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Tak to pozatym wiadomo, ecstazy tez bardzo uzawane.
ketamina jest bardzo ciekawa, a za razem mało uzależniająca. Można raz spróbować, bo to co się dzieje na czapie jest nie do pojęcia
2cb sniffem również jest konkret czapa. Oczywiscie trzeba wiedziec jaka dawka siedzi w tabletce, zeby dobre dawkowanie zrobić.
DXM pewnie też zaciekawi wielu nowych graczy.
W opio i benzo nie radzilbym sie pchac chyba, ze z wiekszym doswiadczeniem, ale to i tak nie wróży zawsze happy endu.
Najlepiej wspominam grzyby i MDA
To tyle ode mnie.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.