Zauważyłem ogromny problem w rozróżnianiu przypadków rzeczownika w polskim języku przy kilku czasownikach, m.in. "chcieć", "potrzebować", "próbować". Poprawne jest użycie biernika, tj. "potrzebuję tego", "próbuję tego" zamiast "potrzebuję to", "próbuję to". Poprawiłem w nazwie wątku, chociaż już praktycznie nikt nie mówi poprawnie i czy ktoś oprócz mnie zdaje sobie z tego sprawę
LSD lub grzybki odpowiadam.
Ewentualnie emkę.
Spodobają się każdemu.
A autor tematu widzę grubo leci. Do młodzieży świat należy.
Gdzie się podziały te stare dopy z moich młodych lat.
Chociaż żadnych narkotyków nie warto próbować. Bo co jeśli (ktoś pisał że wszystkich) delikwent będzie na pozycji 5/100 i nagle trafia wonderdrug, olewa misje testowania "wszystkich' dragów i wpierdala się w fentanyl, przepuerdala majątek na towar a później odwyki, aż po 3 próbie odsrodka, dwóch odratowaniach naltreksonem i zniszczonej rodzinie, opuszczony przez przyjaciół- przelany pustką, decyduje się na złoty strzał?
"Także już polecam papierosy".
Autor
"Rutyna to rzecz zgubna "
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Tak to pozatym wiadomo, ecstazy tez bardzo uzawane.
ketamina jest bardzo ciekawa, a za razem mało uzależniająca. Można raz spróbować, bo to co się dzieje na czapie jest nie do pojęcia
2cb sniffem również jest konkret czapa. Oczywiscie trzeba wiedziec jaka dawka siedzi w tabletce, zeby dobre dawkowanie zrobić.
DXM pewnie też zaciekawi wielu nowych graczy.
W opio i benzo nie radzilbym sie pchac chyba, ze z wiekszym doswiadczeniem, ale to i tak nie wróży zawsze happy endu.
Najlepiej wspominam grzyby i MDA
To tyle ode mnie.
Popularniejsza niż heroina. Brytyjskie nastolatki ofiarami upodobania do ketaminy
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę
Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.