No ale chuj, co zrobisz jak nic nie zrobisz
W sumie spoko będzie jak opiszecie jak do tego doszło tzn jaki był wasz pierwszy kontakt z jakąś substancja.
Chodzi ci o osoby uzależnione psychicznie / fizycznie czy o osoby które w ogóle dotknęły narkotyków ?
W sumie wyszło jak zawsze kiedy jestem zrobiony, pomysł nie najgorszy ale wykonanie to inna bajka XD
Proszę moderatora/administratora o lekka edycję żeby było "dobrze" bo mój nagrzany łeb ma z tym ciężko
20 maja 2020Mordarg pisze: śmiałem się z ludzi w to wrabanych i nie wyobrażałem sobie być samemu w to wplątanym.
Podobnie miałem ze speedem...
Narkotyki (albo może ja sam) zabrały mi motywację do pracy, którą szczerze kochałem, pogłębiły moją fobię społeczną i spowodowały problemy z koncentracją, która jest wymagana w moim zawodzie.
Z drugiej strony poznałem lepiej samego siebie i otaczający mnie świat... tak od wewnątrz... i nauczyłem się lepiej kontrolować swoje emocje i stałem się bardziej otwarty na inne perspektywy niż wcześniej (a nie, że tylko ja mogę mieć rację i lamusy dupa cicho).
Jestem aktualnie tą jedyną osobą, która zaznaczyła w powyższej ankiecie "Nie wiem"
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.