Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2538 / 215 / 0
Zakładam owy wątek, o tym chyba jeszcze nie było. Jak to u Was jest z oddziaływaniem tramca na pikawę? Dokładnie cisnienie/tętno/puls itp. Jak w przypadku sporadycznego używania, a jak w ciągach. Mi osobiście dość mocno podnosi ciśnienie czasem do 160/85/106 ( z tym że mój ciśnieniomierz chyba w chuj leci) - w ciągach na ogół się przyzwyczajam i nie mam tak podniesionego ciśnienia. Gdy schodzi 1 dawka, to na ogół mam obniżone, dorzucenie kolejnej dawki nie wpływa prawie wcale na pompkę.

Po tramcu słabiej czuć zmęczenie, mogę iść przed siebie w pizdu i nie odczuwać zmęczenia.

W necie na jakiejś stronie ośrodka od uzależnień było o tramadolu że w krótkim czasie może doprowadzić do nieodwracalnego uszkodzeni serca i wątroby. - Przesadzają by straszyć? Czy faktycznie trampek jest tak kardiotoksyczny?

Wypowiadać się trampkarze :)
  • 322 / 36 / 1
http://www.ehealthme.com/ds/tramadol+hy ... iotoxicity

Oprócz tego istnieją badania potwierdzające, że jeśli ma się zdrowe serce, to raczej nie spowoduje on wielkich szkód. W niebezpieczeństwie są natomiast osoby posiadające bardziej wydajny enzym CYP2D6 oraz z chorobami serca. Większość opisanych przypadków kardiotoksyczności dotyczyło właśnie ultrarapid metabolizmu (nie wiem jak to przełożyć na polski :p). Nie zmienia to faktu, że tramadol trochę serce męczy.
What's left of me?
  • 2538 / 215 / 0
Ano męczy w ciągu mam osłabione, czy po ciągu. Czuję to przy wysiłku bieganie, praca, że pikawka zapierdziela jak głupia. I po odstawieniu początkowo jest wysokie ciśnienie i tetno, normuje się po kilku dniach, do tygodnia.
  • 152 / 13 / 0
Po trampku nie odczuwam zmęczenia ani fizycznego, ani psychicznego. Występuje u mnie faza stymulacyjna, a nie sedacyjna; sedacja występowała na początku mojej historii z tramalem. W wątku ogólnym chlorekturbokofeiny wspominał o podwyższeniu ciśnienia tętniczego i tętna, co mnie zainteresowało. Wczoraj i dzisiaj dokonałam kilka pomiarów, o których informacja jest poniżej.

Na trzeźwo - 112/58 (na ogół takie ciśnienie mam)
Na tramadolu - 141/75 (wczoraj), 133/82 (dzisiaj)
O tętnie nie wspominam, bo zmian nie zauważyłam w tym zakresie (wartości są w okolicach 60).

Podsumowując, po tramalu ciśnienie tętnicze wzrasta, więc potwierdzam to, co zauważył autor tego wątku.
  • 2538 / 215 / 0
Dzięki za podanie pomiarów. Jeszcze prosił bym o podanie dawek tramadolu jakie stosujesz. Przy dawkach ok 300 - 400 mg i aktywniejszym trybie życia niż obecnie miałem ciśnienie od ok 135/70 do 145/80 i puls około 100. Teraz cały czas mam nawet na trzeźw ( kurwa tylko kiedy byłem trzeźwy? ciag cały czas) mam 150/60 bo tramcu 155/60 i puls 112. Czasem było do 160. Jeszcze sprawdzę jak z kawą bo ciekawy objaw zauważyłem że często po kawie mi spadało ciśnienie ! Z 150 + do 140 lub 137 - 139. Dawki jednorazowe 500 mg. Dziś było 300, po południu 200 i 400 na wieczór teraz mam. Jeszcze jak można to podaj czy stosujesz jakieś używki oprócz tramca. Teraz mam 143/64/82 kilka godzin po tych ostatnich 400 mg.
  • 152 / 13 / 0
Biorę 400mg na dzień tramadolu, chociaż zdarzają się przerwy, ale są stosunkowo krótkie. Jak wspominałam u mnie zmiany wartości tętna nie ma - na ogół jest w okolicach 60, ale za to ciśnienie nieźle się waha. To widać w moim wcześniejszym poście.

Jakie używki stosuję? Jak na ten moment to alkohol, kofeina i właśnie tramadol. Do niedawna jeszcze była nikotyna, ale staram się wyjść z uzależnienia od fajek. Inne substancje stosuję raz na pewien czas.
  • 2538 / 215 / 0
Dziś rano 134/56/77. Wcześniej około 1 godzinę jazdy samochodem. Wczoraj przed północą 136/60/73. Zobaczę za jakieś 2 - 3 h wezmę 300 albo 500 mg tramca przepiję ok 250 ml energy drinka i zobaczymy jak bd. Inozytol zawarty w większości energolów ładnie obniża ciśnienie.
  • 2538 / 215 / 0
Z góry przepraszam za post pod postem i proszę o scalenie. Dziś po 8 poszło 500 i ok 350 ml energetyka. Gdy weszło 1 i drugie się źle czułem, odwykłem od kofeiny gdyż dawno nie spożywałem i po przerwie mi wjechało konkretnie na serce 168/80/117 Niecałe 4 godziny później miałem już 139/68/100 . Też sprawdzałem gdy inaczej ułożę ,,marker" od ciśnieniomierza na przedramieniu, nie w lewą stronę w dół, tylko bliżej środka ręgi na wprost zgiecia łokciowego. Tam pokazało po ok 20 minutach przerwy 121/67/105 , gdy wykonałem pomiar jak w poprzednim ułożeniu 143/59/112.

Rzucam to gówno. :D Tylko dokończę to co mam ;)
  • 104 / 15 / 0
Raz mi tak pikawa latała po 400mg na domówce że krew mi dwa razy z nosa leciała %-D
Chociaż nie jestem w 100% pewien czy to wina tętna, może też tak mieliście, jak tak to piszcie :korposzczur:
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.