Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Po tramcu słabiej czuć zmęczenie, mogę iść przed siebie w pizdu i nie odczuwać zmęczenia.
W necie na jakiejś stronie ośrodka od uzależnień było o tramadolu że w krótkim czasie może doprowadzić do nieodwracalnego uszkodzeni serca i wątroby. - Przesadzają by straszyć? Czy faktycznie trampek jest tak kardiotoksyczny?
Wypowiadać się trampkarze :)
Oprócz tego istnieją badania potwierdzające, że jeśli ma się zdrowe serce, to raczej nie spowoduje on wielkich szkód. W niebezpieczeństwie są natomiast osoby posiadające bardziej wydajny enzym CYP2D6 oraz z chorobami serca. Większość opisanych przypadków kardiotoksyczności dotyczyło właśnie ultrarapid metabolizmu (nie wiem jak to przełożyć na polski :p). Nie zmienia to faktu, że tramadol trochę serce męczy.
Na trzeźwo - 112/58 (na ogół takie ciśnienie mam)
Na tramadolu - 141/75 (wczoraj), 133/82 (dzisiaj)
O tętnie nie wspominam, bo zmian nie zauważyłam w tym zakresie (wartości są w okolicach 60).
Podsumowując, po tramalu ciśnienie tętnicze wzrasta, więc potwierdzam to, co zauważył autor tego wątku.
Jakie używki stosuję? Jak na ten moment to alkohol, kofeina i właśnie tramadol. Do niedawna jeszcze była nikotyna, ale staram się wyjść z uzależnienia od fajek. Inne substancje stosuję raz na pewien czas.
Rzucam to gówno. :D Tylko dokończę to co mam ;)
Chociaż nie jestem w 100% pewien czy to wina tętna, może też tak mieliście, jak tak to piszcie
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.