Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Po tramcu słabiej czuć zmęczenie, mogę iść przed siebie w pizdu i nie odczuwać zmęczenia.
W necie na jakiejś stronie ośrodka od uzależnień było o tramadolu że w krótkim czasie może doprowadzić do nieodwracalnego uszkodzeni serca i wątroby. - Przesadzają by straszyć? Czy faktycznie trampek jest tak kardiotoksyczny?
Wypowiadać się trampkarze :)
Oprócz tego istnieją badania potwierdzające, że jeśli ma się zdrowe serce, to raczej nie spowoduje on wielkich szkód. W niebezpieczeństwie są natomiast osoby posiadające bardziej wydajny enzym CYP2D6 oraz z chorobami serca. Większość opisanych przypadków kardiotoksyczności dotyczyło właśnie ultrarapid metabolizmu (nie wiem jak to przełożyć na polski :p). Nie zmienia to faktu, że tramadol trochę serce męczy.
Na trzeźwo - 112/58 (na ogół takie ciśnienie mam)
Na tramadolu - 141/75 (wczoraj), 133/82 (dzisiaj)
O tętnie nie wspominam, bo zmian nie zauważyłam w tym zakresie (wartości są w okolicach 60).
Podsumowując, po tramalu ciśnienie tętnicze wzrasta, więc potwierdzam to, co zauważył autor tego wątku.
Jakie używki stosuję? Jak na ten moment to alkohol, kofeina i właśnie tramadol. Do niedawna jeszcze była nikotyna, ale staram się wyjść z uzależnienia od fajek. Inne substancje stosuję raz na pewien czas.
Rzucam to gówno. :D Tylko dokończę to co mam ;)
Chociaż nie jestem w 100% pewien czy to wina tętna, może też tak mieliście, jak tak to piszcie
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.