Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1907 / 432 / 4
@Verbalhologram

ogólnie, jak się tyje / łapie niepotrzebne kalorie to jest znak, że coś się nie tak ... w życiu/diecie
Trzeba sobie usiąść na spokojnie ( albo przy kebabie ) i pomyśleć, co tu zrobić, zmienić aby mieć ciało ... zdrowsze.
Lub po prostu spalić trochę tkanki tłuszczowej ( czy tam pozbyć się "zbędnej" wody z organizmu )
DXM
  • 3574 / 582 / 1
Wspominali tu ozempic?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 4338 / 701 / 2117
@Verbalhologram predyspozycji do większej masy ciała człowiek mieć nie może. Jedynie predyspozycje do złego jedzenia (złego żarcia) przez nawyki nabyte przez lata. To można zmienić, ale jest bardzo ciężko. I trzeba chcieć. To trochę jak z narkotykami.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 925 / 166 / 0
Jedynie co genetycznie możemy mieć to sposób tycia. Jeden będzie tył tylko na brzuchu, a drugi równomiernie na ciele. Ja jestem w tak chujowej sytuacji że moja otyłość objawa się wielkim brzuchem, a w innych partiach brak tkanki tłuszczowej i wygląda to tragicznie, bo łapki takie szczupłe, zero tłuszczu, nogi akurat wyrzeźbione, bo dużo biegam, ale brzuch przy 82 kg dalej sporawy, ale już ostatnia prosta : )

Fuzja - D5
12 października 2023Mefistofeles1945 pisze:
Ja próbowałem przeróżnych metod spalacze tłuszczu różne plastry nic nie pomagało po prostu to jest dla mnie coś niemożliwego zrzucić chociażby więcej niż 7 kg nigdy w życiu mi się nie udało ważą około 115 kg i mam cholerny problem ze zrzuceniem wagi.

Mam po prostu większy żołądek niż inni I wystający bebek i no za cholerę nie potrafię zrzucić więcej jak 7 kg ciężkie ćwiczenia fizyczne może nie tyle ciężkie co z wypłacanie tej wody całej jazda na rowerze gimnastyka siłownia basen nic nie pomaga po prostu nic od 20 lat ważę 115 kg przy wzroście 1,76 m Nie potrafię zrzucić nic nie wiem co bym musiał robić. Chyba jedynie operacja zmniejszenia żołądka o połowę ale ja się nie kwalifikuję ponieważ nieważne 158 kg i nie mam otyłości nadzwyczajnej tylko zwykłą otyłość brak słów nie pomaga nic na schudnięcie więc jak 7 kg w życiu nie schudłem to jest po prostu katorga w sensie takim że nie potrafią nic schudnąć nawet jakbym chciał bardzo się starał deficyt kaloryczny białko większe w diecie mniej tłuszczy jedzenie jedzenia mniej o połowę a czasami nawet i 3/4 nie daje mi nic więcej niż pięć góra sześć kilogramów i dalej się nie da ja nie wiem co jest grane ze mną ludzie.
Próbowałeś wszystkiego oprócz liczenia i ważenia żywności ;)
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 4338 / 701 / 2117
Mi podobnie odkłada się na brzuchu. Podczas solidnej redukcji nawet tkanki tam zostaje. Ale wracając do Verbala.

Słuchaj, problem się kończy i zaczyna w głowie. Najlepiej redukcję zaczynać właśnie od siadania, wywnioskowania, dlaczego tyje, co daje mi te kalorie i co mógłbym na początku zmienić, aby łapać ich mniej. Tu nie chodzi o to, żeby jeść sałatę i zdrowe przekąski do końca życia. Nie tyje się z dnia na dzień i nie łapie masy. A przerażający jest fakt, że mamy w Polsce ogromny wskaźnik otyłości (z roku na rok większy).
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 9390 / 1830 / 2
Tłuszcz brzuszny to głównie wpływ stresu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 925 / 166 / 0
No i co najlepsze kiedy przytyłem moje pasje i zainteresowania zniknęły. Myślałem że to po prostu jakaś zmiana że się znudziło, ale widzę że jak już teraz ładnie schudłem to dawne zainteresowania jak i pasje, tematy, które mnie mocno kręciły jakby tak wróciły z powrotem. Otyłość to nie tylko tłuszcz, ale całkowita zmiana myślenia.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 3455 / 556 / 2
14 października 2023FAMAS1980 pisze:
Jedynie co genetycznie możemy mieć to sposób tycia. Jeden będzie tył tylko na brzuchu, a drugi równomiernie na ciele. Ja jestem w tak chujowej sytuacji że moja otyłość objawa się wielkim brzuchem, a w innych partiach brak tkanki tłuszczowej i wygląda to tragicznie, bo łapki takie szczupłe, zero tłuszczu, nogi akurat wyrzeźbione, bo dużo biegam, ale brzuch przy 82 kg dalej sporawy, ale już ostatnia prosta : )

Fuzja - D5
12 października 2023Mefistofeles1945 pisze:
Ja próbowałem przeróżnych metod spalacze tłuszczu różne plastry nic nie pomagało po prostu to jest dla mnie coś niemożliwego zrzucić chociażby więcej niż 7 kg nigdy w życiu mi się nie udało ważą około 115 kg i mam cholerny problem ze zrzuceniem wagi.

Mam po prostu większy żołądek niż inni I wystający bebek i no za cholerę nie potrafię zrzucić więcej jak 7 kg ciężkie ćwiczenia fizyczne może nie tyle ciężkie co z wypłacanie tej wody całej jazda na rowerze gimnastyka siłownia basen nic nie pomaga po prostu nic od 20 lat ważę 115 kg przy wzroście 1,76 m Nie potrafię zrzucić nic nie wiem co bym musiał robić. Chyba jedynie operacja zmniejszenia żołądka o połowę ale ja się nie kwalifikuję ponieważ nieważne 158 kg i nie mam otyłości nadzwyczajnej tylko zwykłą otyłość brak słów nie pomaga nic na schudnięcie więc jak 7 kg w życiu nie schudłem to jest po prostu katorga w sensie takim że nie potrafią nic schudnąć nawet jakbym chciał bardzo się starał deficyt kaloryczny białko większe w diecie mniej tłuszczy jedzenie jedzenia mniej o połowę a czasami nawet i 3/4 nie daje mi nic więcej niż pięć góra sześć kilogramów i dalej się nie da ja nie wiem co jest grane ze mną ludzie.
Próbowałeś wszystkiego oprócz liczenia i ważenia żywności ;)
No jeszcze mnie nie poyebało %-D

Offtop / D5
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1907 / 432 / 4
https://www.youtube.com/watch?v=cMlI2UownAc

ciekawy materiał, zwł w kwestii "zrzucania wagi"
DXM
  • 4338 / 701 / 2117
Ja Wam powiem co jest problemem chudnięcia, a wręcz przybierania na wadze. Niechęć do robienia własnych posiłków. My jesteśmy leniami, więc sięgamy po te posiłki, kóre są już "gotowcami". A często takie, zazwyczaj mają ogromną ilość tłuszczu, co za tym idzie - kcal.

Jak ma schudnąć kobieta, która je tylko gotowce, a jej zero kaloryczne to 1600? Placki ziemniaczane, coś słodkiego, czy nawet pierogi to już ¾ zapotrzebowania.
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.