Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 32 / 4 / 0
@zburzony i to nie jeden. Właśnie z uwagi na lęk napadowy dostałem paroksetynę po raz pierwszy. Czy snri sprzyjają atakom paniki? Tego nie wiem na pewno, zależy też pewnie od osoby, ale np. taka sertralina już mi nakręcała ataki bardzo silnego lęku.
  • 29 / 1 / 0
Jakie macie doświadczenie z przejściem o jedno oczko wyżej ( w tym momencie 60mg) a myślę o 90mg. Czy była odczuwalna poprawa i czy skutków ubocznych dużo?
  • 1666 / 269 / 0
@Bulhakow90 u mnie wjazd na 90 mg nic nie dał, chyba nawet trochę gorzej się czułem. Tylko że zwiększyłem kiedy duloksetyna już się ogólnie wypaliła u mnie, jakiś rok na 60 mg było zajebiście a potem stopniowo co raz mniej czułem działanie.
  • 36 / 2 / 0
Biorę od 2 lat duloksetynę 60 mg. Poprzednio brałem 3/4 razy escitalopram i po każdym odstawieniu wracało mi zaburzenie lękowe. Teraz czuję się dobrze, jestem po rocznej terapii i chciałbym zacząć odstawiać ten lek. Nie mam w sumie skutków ubocznych (oprócz lekkiej mgły mózgowej oraz pogorszonej pamięci). W jaki sposób odstawiać i czy w ogóle odstawiać jeśli czuję się git a wcześniejsze odstawianie antydepów kończyło się nawrotem lęków? Podobno z dulo ciężko zejść i długotrwałe branie powoduje jakieś nieodwracalne skutki uboczne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.