Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
Efekty są bardzo pozytywne, już o nich pisałem w temacie o wenlafaksynie :) bo łącze dwa a citalopramu biore 40mg
Jest si.
Wam też na antydepresantach tak się pocą dłonie?
  • 1188 / 5 / 0
Mi się zawsze pocą dłonie po tabace. %-D Ale racja, jest to trochę zauważalne po antydepresantach.

Od 5 dni biorę 10 mg citalopramu, od jutra mam brać po 20 mg. Jestem tak bardzo senna od tego leku, że potrafię przespać 20 godz. w ciągu doby. Boję się, że po zwiększeniu dawki będzie jeszcze gorzej, a tak zalecił lekarz. :(
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
Leczę się już półtora miesiąca dawką 40mg i praktycznie zero poprawy, ostatnimi czasy depresja została wyleczona dawką 20mg w ciągu 2 miesięcy, przyszedł czas na bardziej zacięty bój.
  • 190 / 4 / 0
Jadę drugi miesiąc na citalopramie, rok temu miałem depresję popsychotyczną, stary prozac nie dał rady, a citalopram w ciągu 2 miechów wyciągnął mnie elegancko z tego grzęzawiska o czym wspominałem w tym wątku. Niestety teraz leci 2 miesiąc, trzeci się zaczyna a lek nie chce wejść na obroty, w dawce 40mg, rok temu wystarczyło 20mg, najchętniej spróbowałbym paroksetyny, zobaczymy co powie na to psychiatra. Citabax okazał się NIE być idealnym antidotum na depresję, cóż.
  • 1188 / 5 / 0
Biorę już w dawce 20 mg i właściwie jest coraz gorzej. :( Nie wiem czy to efekty uboczne, które miną, czy po prostu ten lek nie jest dla mnie. Nie wiem, nie podoba mi się to. :(
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
Ile czasu bierzesz? Jeśli poniżej 2 tygów mogą to być efekty uboczne, a efektu terapeutycznego praktycznie jeszcze nie ma.
  • 1188 / 5 / 0
Biorę dokładnie 12 dni. Pierwsze 5 dni po 10 mg, później po 20 mg. Też właśnie sądzę, że to efekty uboczne, mam ogromną nadzieję, że się polepszy.
  • 190 / 4 / 0
Mało, za mało, dopiero po dwóch miesiącach będziesz mogła coś powiedzieć :)
  • 1188 / 5 / 0
A ja jestem taka niecierpliwa. :( No cóż, poczekam, dorzuciłam klonazepam i jest lepiej, już nie boję się wychodzić z domu...
  • 1358 / 23 / 0
To jest niestety najgorsze, że po 2-3 miesiącach dopiero się dowiesz, czy lek w ogóle działa, a jak nie, to przeskok na co innego i znów 2-3 miesiące czekania.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
ODPOWIEDZ
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.