Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Ja prege biorę około 2 lat, dawka obecnie 450 mg na dobę. Kilka prób odstawienia miałem ale gdy zszedłem do 150 mg, zaczęła się ostra jazda, poty, depresja, strach, brak sił do życia. Pytasz o wenlafaksyne, biorę ją dłuższy czas i bardzo mi pomaga w dawce obecnie 225 mg. Może to zabrzmi dziwnie ale łatwiej mi odstawić Relanium niż to jebaną prege. A miała być taka bezpieczna i nieuzależnia mówiła pizda pani doktor po studiach.
@Sylwio
Masz absolutną rację z tymi zanikami pamięci.. Zapomniałem dopisać tego do powyższego postu :)
U mnie to wygląda tak po 2 latach ciągu na prega : Mam obecnie 36 lat, pamiętam niektóre sytuacje gdy miałem 3 latka.. Ale nie pamiętam czasami co robiłem 5 minut temu.. albo szef mi dzwoni i mówi gdzie mam jechać ciężarówką a ja i mózg w tym czasie jesteśmy całkowicie Wyłączeni, odizolowani od społeczeństwa, to jest straszne, wszystko muszę sobie zapisywać, bo czasami po kilku sekundach już nie wiem gdzie mam jechać... Luki w pamięci są okropne. Boję się, że kiedyś zapomnę jak się nazywam i gdzie mieszkam, czasami jeżdżę po nawigacji po moim mieście które znam ale pamięć tak zawodzi, że momentami nie wiem gdzie jaka ulica itd.
Ewentualnie rozważ na poważnie zejście z dawek albo redukcje, poza tym chyba nie wszyscy tak mają. Być może starczy zrobić przerwę i funkcje pamięciowe wrócą do tych pierwotnych. No chyba że te zmiany można pogłębiać wobec tego zacznij sobie robić pamiątkowe dzienniki i nagrywaj wideo na wypadek jakbyś dostał alzheimera bez alzheimera...
Aleśmy wtopili
"Rutyna to rzecz zgubna "
Łykam 600mg na dobę jakoś trzeci rok, bodajże (bo oczywiście nie pamiętam).
Cieszę się że już jej nie biorę, w ogóle przestała na mnie działać, nie wiem jak teraz, nie brałem już z 4 miechy conajmniej, ponoc tolerka szybko spada... Ale nie będę tego sprawdźal poki nie będzie potrzeby. Jak będzie to będę tym lekiem się probowal ratować bo na początku dzialal cuda na lęki w dawce 150mg.
Ja jak brałem dawki powyżej 750-900 na dobę to czułe się źle. Kiedyś to powodowało nawet miłą fazę, ale z czasem od wysokich dawek występują same uboki. Natomiast 150-225mg 2-3razy/dobę działa sobie elegancko w tle, nie powodując nawet minimalnych efektów, poza leczniczymi
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - Amfetamina Buprenorfina
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.