Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 703 / 135 / 0
Ogólnie kodeiny czy to koda czy dihydrokoda żałośnie sobie radzą z bólem zębów generalnie nawet morfina mniej mi czasami pomaga na ból zęba najlepiej robi to ketaprofen ewentualnie tramadol ze względu na swoją specyficzną budowe nie rozumiem kodeiny w opakowaniu antidolu z obrazkiem postaci z bolącym zębem 200mg ketonalu lepiej sobie w tej kwesti poradzi czy 200 tramadolu, niz np 600mg DHC, powinny być preparaty złożone z tramadolem na ból zęba bez recepty jesli chodzi o zęby nie cpanie kodeiny radzą sobie na inny rodzaj bólu ale tu wypadają blado ale to tylko moje zdanie sam świeżo jestem świeżo po stanie zapalnym i 300-400mg morfiny iv i mysle kurwa dalej napierdala a.ketaprofen tu ratował sytuację może inaczej byłoby gdyby ktoś nie był uzależniony od kodeiny jak np moja matka która by taki antidol przyjęła to substancja pomocnicza dałaby może i dobrze radę można spojrzeć na to z 2 strony osoby uzależnionej od ketaprofenu i on po dlugim czasie naduzywania właśnie by przestał działać przeciwbólowo, ale myślę ze jednak z natury kodeiny wypadają w kwestii zębów bo spotkałem się z tą opinią a paracetamol to można sobie w dupe wsadzić na ból zębw ibuprofen 600tka jeszcze daje radę a najlepiej spisują sie dexak, ketaprofen, tramadol tak z własnych obserwacji
  • 449 / 101 / 0
Chyba sobie zrobiłam krzywdę. Anegdotkę podrzucę, bo może się komuś przyda?

Taka posucha u mnie z opio, że dorwałam się do 480 mg po przerwie, a potem leciutkie 150 mg z CWE na drugi dzień, leciutko. Za pierwszym razem uznałąm, że albo grubo, albo wcale, i to był chyba BŁĄD...

Rzecz się stała dobę od dawki metotreksatu (20 mg p.o.). Niedość, że sam metotreksat ma niemiłe skutki uboczne szczególnie przyjmowany doustnie, to jeszcze dojebałam biednej wątrobie kodeinę, i sulfogwajakol.

Efekt? Wkurwienie, nieludzkie wkurwienie, albo to syndrom niedoćpania, bo metabolizm kodeina / morfina jeszcze bardziej nie daje rady, i dostaję więcej czegoś, co nie służy. Zarzygałam również przystanek tramwajowy i ledwo jeszcze doszłam do miejsca przeznaczenia.
kodeina z CWE podziałała już lepiej, choć ciągle byłam wkurwiona, tym razem bez wymiotów.

Do sedna: czy trzeba z niej zrezygnować biorąc metotreksat? Czy podawanie podskórne mtx mogłoby pomóc? W życiu nie miałam takich problemów. Próby wątrobowe z lipca - były w normie. Następna morfologia - o ile się nie mylę w październiku, kiedy będę już na injekcjach z mtx.

Załamałam się wtedy. Tak liczyłam na fajny powrót. Dogrzebałam się, że CYP2D6 i CYP3A4 jest bardzo obciążone i po moich bidnych kompetencjach można wywnioskować, że cały proces jest bardzo zakłócony. Wyglądałam tak, jak bym była niewiadomo jak porobiona, ale w środku to była istna tortura.

Nie ma gorszego uczucia chyba.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 1015 / 87 / 0
Albo ćpanie albo leczenie.
  • 776 / 106 / 0
Generalnie co do sedna twojego posta to sie nie odniose, ale odniose sie za to do uczucia wkurwienia.
Zaznałem go nie raz, nie dwa na kodeinie i innych opiatach też. Zauważyłem, że wszystko mnie wtedy wkurwia i staje sie dla innych w otoczeniu skurwysynem gdy wezme kode/oxy/majke. Tak jakby coś sie stało przed moim zarzuceniem, gdy tak naprawde jestem zawsze w dobrym humorze.
  • 449 / 101 / 0
Spoko, ale taki @sclero2014 też o ile się nie mylę brał kiedyś metotreksat z opio i chyba nie miał takich problemów. Tyle, że on na co dzień ma dostęp do majki, oxy czy fenta, więc może to wyglądać inaczej. Poza tym na przykład tramadol z metotreksatem (u mnie przy RZS) działał bez zarzutu.
  • 449 / 101 / 0
To mi wkurw się włącza tylko po kodeinie, ale za zwyczaj jak schodziła, po "peaku", o ile można mówić o peaku przy kodeinie. :-D No zawiodłam się, psia mać. Tu nie było nawet wejścia, tylko od razu to uczucie typu: "zostawić, nie dotykać, nie mówić, nie przeszkadzać, nie zawracać dupy". Zastanowiło mnie to.
  • 1195 / 223 / 32
Bywa, że po kodzie robię się drażliwy. Bardzo tego nie lubię, bo odczuwam wtedy stan który zwykle mi nie towarzyszy.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 7 / / 0
Witam, wiem ze kiedy sie czlowiek leczy nie nalezy brac substancji lecz mam taką podrzebe.
Biore Arypiprazol, Escitalopram Propranolol codziennie (lecze sie psychiatrycznie)
Antek czeka w lodowce, nie umre? :świnia:
  • 1015 / 87 / 0
Nie
  • 1037 / 245 / 0
Dzisiaj masz potrzebę i nawet się nie obejrzysz będziesz miał uzależnienie, lepiej się 150 razy zastanów zanim zaczniesz brać opiaty, bieda opiaty ale wystarczy by popłynąć na szerokie wody oxy/mst.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.