Taka posucha u mnie z opio, że dorwałam się do 480 mg po przerwie, a potem leciutkie 150 mg z CWE na drugi dzień, leciutko. Za pierwszym razem uznałąm, że albo grubo, albo wcale, i to był chyba BŁĄD...
Rzecz się stała dobę od dawki metotreksatu (20 mg p.o.). Niedość, że sam metotreksat ma niemiłe skutki uboczne szczególnie przyjmowany doustnie, to jeszcze dojebałam biednej wątrobie kodeinę, i sulfogwajakol.
Efekt? Wkurwienie, nieludzkie wkurwienie, albo to syndrom niedoćpania, bo metabolizm kodeina / morfina jeszcze bardziej nie daje rady, i dostaję więcej czegoś, co nie służy. Zarzygałam również przystanek tramwajowy i ledwo jeszcze doszłam do miejsca przeznaczenia.
kodeina z CWE podziałała już lepiej, choć ciągle byłam wkurwiona, tym razem bez wymiotów.
Do sedna: czy trzeba z niej zrezygnować biorąc metotreksat? Czy podawanie podskórne mtx mogłoby pomóc? W życiu nie miałam takich problemów. Próby wątrobowe z lipca - były w normie. Następna morfologia - o ile się nie mylę w październiku, kiedy będę już na injekcjach z mtx.
Załamałam się wtedy. Tak liczyłam na fajny powrót. Dogrzebałam się, że CYP2D6 i CYP3A4 jest bardzo obciążone i po moich bidnych kompetencjach można wywnioskować, że cały proces jest bardzo zakłócony. Wyglądałam tak, jak bym była niewiadomo jak porobiona, ale w środku to była istna tortura.
Nie ma gorszego uczucia chyba.
Zaznałem go nie raz, nie dwa na kodeinie i innych opiatach też. Zauważyłem, że wszystko mnie wtedy wkurwia i staje sie dla innych w otoczeniu skurwysynem gdy wezme kode/oxy/majke. Tak jakby coś sie stało przed moim zarzuceniem, gdy tak naprawde jestem zawsze w dobrym humorze.
Biore Arypiprazol, Escitalopram Propranolol codziennie (lecze sie psychiatrycznie)
Antek czeka w lodowce, nie umre?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.