Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 600 / 0
Moim zdaniem jeszcze za wcześnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Właśnie przytargałem trzy małe okazy do domu i zastanawiam się co z nich zrobić. Dużo ledwo wyrośniętych maluchów dziś w lesie było.
  • 2532 / 600 / 0
No to pochwal się.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Nie pomyślałem cyknąć foty w lesie. Chyba zrobię je w piekarniku, tylko najpierw muszę ogarnąć wiadro borowików.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 6 / 5 / 0
Bukowno (południe kraju) ani jednej amanity muscarii :( parę innych muchomorów ale ogólnie bieda.
Bardzo sucho mimo że 2 dni padało
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj rejony Jaworzna (Śląsk) raczej biednie. kilka sztuk idzie do alkoholu będzie "na stawy"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / 1 / 0
Lubuskie, okolice Zielonej Góry - szokująco mało, ale udało się zebrać 3 sztuki. Dodatkowe 2 widziane, lecz lekko padnięte były więc zostawiłem na miejscu. Najeździć to się musiałem, gdzie w pamięci mam, że zawsze Muscarii było mnóstwo wszędzie.
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj Bukowno (rejon Jaworzna Śląsk )Amanit bardzo dużo w różnych stadiach rozwoju. od smoczego jaja po świętego Grala.
Przy okazji zauważyłem że tam gdzie są AM tez lubią być inne grzyby.
  • 2532 / 600 / 0
  • 8 / 1 / 0
Ale grupka, taki trochę niekształtny czarci krąg niemal się tam utworzył
ODPOWIEDZ
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.