Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 2534 / 597 / 0
Moim zdaniem jeszcze za wcześnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Właśnie przytargałem trzy małe okazy do domu i zastanawiam się co z nich zrobić. Dużo ledwo wyrośniętych maluchów dziś w lesie było.
  • 2534 / 597 / 0
No to pochwal się.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
Nie pomyślałem cyknąć foty w lesie. Chyba zrobię je w piekarniku, tylko najpierw muszę ogarnąć wiadro borowików.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 6 / 5 / 0
Bukowno (południe kraju) ani jednej amanity muscarii :( parę innych muchomorów ale ogólnie bieda.
Bardzo sucho mimo że 2 dni padało
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj rejony Jaworzna (Śląsk) raczej biednie. kilka sztuk idzie do alkoholu będzie "na stawy"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / 1 / 0
Lubuskie, okolice Zielonej Góry - szokująco mało, ale udało się zebrać 3 sztuki. Dodatkowe 2 widziane, lecz lekko padnięte były więc zostawiłem na miejscu. Najeździć to się musiałem, gdzie w pamięci mam, że zawsze Muscarii było mnóstwo wszędzie.
  • 6 / 5 / 0
dzisiaj Bukowno (rejon Jaworzna Śląsk )Amanit bardzo dużo w różnych stadiach rozwoju. od smoczego jaja po świętego Grala.
Przy okazji zauważyłem że tam gdzie są AM tez lubią być inne grzyby.
  • 2534 / 597 / 0
  • 8 / 1 / 0
Ale grupka, taki trochę niekształtny czarci krąg niemal się tam utworzył
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.