Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 190 / 33 / 0
Czy stany lękowe i ocd i nieleczona depresja mogą powodować objawy tzw. parkinsonizmu?
Czyli np problemy z koordynacją ruchową, ogromne problemy z koncentracją, wolne wykonywanie podstawowych czynności, problemy z wymową?
To mi niszczy życie
I czy któreś z substancji psychoaktywnych mogą nasilać te objawy?
Niby ma to związek z dopaminą ale sam nie wiem czy to początki parkinsona czy jakiejś innej choroby
Co robić w takiej sytuacji? Nie znalazłem drugiego takiego przypadku na forum
  • 563 / 104 / 0
tak moze powodowac problemy z mowieniem , generalnie OUN dostaje po dupie od stresu ale zaznaczam ze jak cos sie dzieje nie tak najpierw badania a potem diagnoza zaburzenia lekowe, ja tak zrobilem mialem od cholery objawow ale dopiero po zrobieniu badan ( rezonans , eeg , morfologia itp itd) moglem w pelni stwierdzic ze to "nerwica"
  • 684 / 154 / 1
@Zniszczony34

Jak masz takie stany to nie tykaj substancji psychoaktywnych, chyba ze leki.

Ja mialem takie napady, ze w ogole bylem splatany i nie wiedzialem co sie ze mna dzieje, czasami problem w trakcie napadu zeby cos powiedziec, dziwne pobudzenie w srodku klatki piersiowej i glowy, obraz skladal sie w 2D z cisnieniem w bani i oczach.. Dretwienie rak, ze ledwo mylem rece albo zapinalem kurtke. W badaniach do tej pory nic nie wyszlo. Tak czy siak zbadaj sie porzadnie.
  • 205 / 38 / 0
@Zniszczony34 lekarz,lekarz i jeszcze raz lekarz. Takich objawów się nie bagatelizuje i szuka na własną rękę rozwiązania.
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Pisałem na poprzedniej stronie o moich problemach i jeżeli ktoś by był ciekawy to już mi przeszło i bardzo wątpliwe, żeby to był finasteryd bo przyjmuje go nadal. Wydaje mi się że po prostu mnie pojebało, całkowita abstynencja, ruch i cel inny niż utrzymanie włosów, mi pomogły. Pozdrawiam.
  • 5 / / 0
Od prawie trzech miesięcy mam mocne poczucie zagrożenia, stres, przejmowanie się wszystkim.
Używam od lekarza pregabalinę + doraźnie benzo. Czasami wypiję też piwo, czuję po nim mega spokój. Wiem, że to wszystko jest ryzykowne i nie zamierzam wpier*olić się w jakieś uzależnienie.
Pomijając oczywistości typu sport, pójście na psychoterapię itp, którą podejmę. Czy są ponad to jakieś inne bezpieczniejsze używki czy leki, które doraźnie mogą pomóc na stany lękowe? CBD?
  • 2302 / 398 / 0
Kobieta
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 5 / 0
Siemano nerwicowcy mam do Was pytanko zacznę od tego że na obenych lekach jestem od 2018 roku i wwszytko było dobrze brałem sobie leki takie jak Rano 50 Solianu wieczorem Pragebalina 150 i Mirtagen 30 spałem w miare dobrze i wszytko było spoko aż od gdzięs około 2 tygodni zaczołem mega żle spać budzić się dosyć często w nocy i rano po przebudzeniu czuć taki moncy niepokój lęk i w przeciągu dnia też takie uczucie niepokoju w sobie ale po prawie 5 latach z nerwica nauczyłem się w pewnym stopniu panowac tzn nie uciekam nie chowam się itp tylko mimo jak wystąpi taki stan lękowy niepokoju to robię dalej to samo i w końcu poszedłem do mojej Pani doktor i powiedziałą bym sobie ziwększył Pragiolę do 225 i obecnie jestem już 3 dzień dziś będzie przed snem w takiej dawce ale jak narzie nie widać poprawy dalej słabo śpię a wczoraj wogole nie mogłem usnać i poszedłem dziś do niej jeszcze raz i dała mi dorażnie hydroksyzynę 10 i teraz moje pytanie jest taki po jakim czasie może zaczać działac dobrze ta Pragebalina tak jak było do tej pory ewetulanie czy możliwe jest to że przestała działąć? dodam też że zrezygnowałem na chwilę obecną z każdej postaci kofeiny typu kawa,redbull.colka itp i dodam że nie ćpam nie jaram jedynie co to papierosy zostały

ktoś coś?
Uwaga! Użytkownik pomarloko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 398 / 0
Styl życia jest kluczowy. A Ty napieprzasz tylko o lekach, jakby wokół tego wszystko się kręciło. Nerwica to nic innego jak styl życia który jest niezgodny z Twoimi predyspozycjami.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1042 / 273 / 0
@pomarloko

Może rozważ psychoterapię, wtedy dowiedziałbyś się na niej chociaż, skąd to pogorszenie się wzięło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?