Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1532 / 196 / 0
po mocnych ciągach alkoholowych , niebezpieczne jest przerwanie tego nagle bez niczego , jak się nie ma zabezpieczenia lekowego to lepiej odstawiać powoli w sensie wypić te pare piw za dnia niż jakby miało kogoś potrzepać , w sensie padaka
  • 266 / 30 / 0
31 marca 2023ZbityBurek pisze:

Jeżeli będziemy suplementować magnez/potas/wit. B/ wit.C w jak największych ilościach myślę że ciąg na czystej wcale nie jest niebezpieczny
Za to takie rady są niebezpieczne. Suplementowanie potasem "w jak największych ilościach" może prowadzić m. in. do zaburzenia rytmu serca .
  • 1532 / 196 / 0
w samo sedno .. przewitaminowanie ma bardzo negatywne skutki tak jak i niedobór .. polecam pić elektrolity albo jakąś multiwitaminke jak się chleje w ciągu mocnym
  • 3245 / 617 / 0
Mi trochę neuroleptyki pomagają do codziennej regeneracji, plus stabilizatory jak depakine.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 36 / 0
To racja, strach nagle przerwać, co prawda padake miałam jedna rok temu, ale ten strach jest, żeby nie przerywać, bo no niestety mną wtedy nie wstrząsnęło na tyle by przestać, bo znowu może się stać. Zamknięte koło.
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 111 / 36 / 0
Mnie pewnie uratowało to, że schodziłem to browarami+ to nie był ciąg na wódce.
Ciąg na wódce, to droga w jedną tylko stronę.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1532 / 196 / 0
ciągli alkoholowe zalicza masa ludzi .. ale garstka o tym wspomni na tym forum , ciąg alkoholowy to jest poprostu straszna sprawa , a jak trwa juz pare lat jak u mnie to dzien bez alkoholu to poprostu odrealnienie i ' walka o życie ' boje się , że już mam uszkodzenia mózgu wywołane przez alkohol które są nieodwracalne. Ja zaczynam normalnie funkcjonowac dopiero jak się napije

Kazdego kto to czyta chce przestrzec przed piciem , to jest droga nie do odwrotu
  • 1 / / 0
Kluczowe jest przeżyć pierwsze 48h po odstawieniu , tyle zazwyczaj trwa delira. Przerwać ciąg paradoksalnie nie jest trudno , ale odnaleźć się w życiu bez alkoholu to jest dopiero wyższa szkoła. Moim zdaniem przestać poć nie jest trudno tym bardziej jeżeli organizm już nie przyjmuje alkoholu.
Uwaga! Użytkownik Wp13 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / 2 / 0
W jakim czasie rozwija się uzależnienie fizyczne?
  • 674 / 304 / 0
Nie piłem rok. A ostatni tydzień piwkowałem po 8 szt. wieczorem. Nie wiem jak do tego doszło, ale do rzeczy dziś jest 1 dzień jak nie pije. Depresja kurewska, niepokój i wyobcowanie. Był taki czas że piłem przez 12 lat może więcej codziennie do odcięcia browary. Udawało mi się tyle chlać pewnie dlatego że byłem na lekach antydepresantach i przeciwlękowych. Ostatnie miesiące były u mnie ciężkie psychicznie. Dziś zdobyłem się na odwagę aby nie pić. Obstawę lekową mam jakby co. Teraz myślę jak zapomnieć o piwie, 24 h rozkładam na pojedyncze godziny, muszę jakoś wypełnić ten wolny czas wieczorem, nie wiem czym. Za 2 tyg wyjeżdżam do niemiec do pracy, muszę jakoś stanąć na nogi i się ogarnąć. W moim małym mieście nie mam normalnych kolegów na poziomie, większość albo stąd wyjechała albo mieszka z rodzicami i piją, ćpają, mają wyjebane ale myślę że również cierpią. Na mityngi już nie chce wracać, chyba że online spróbuje. Kiedyś nie piłem 3 lata i jakoś żyłem, funkcjonowałem w społeczeństwie w miarę normalnie. Pora znowu wrócić do sportu chyba, spacery, hantelki. Od kilku miesięcy nie pracuje, za dużo wolnego czasu jest i głupoty przychodzą do głowy. alkohol jest co raz droższy, motywuje się tym, że zawsze tak miałem że po kilku dniach bez alko zawsze znikał u mnie lęk, niepokój, przyjdzie poprawa mam nadzieję. Trochę sobie tu pogadałem i już mi trochę lepiej :) Teraz nawadnianie, witaminki i z dala od wszelakich używek mam nadzieje.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.