Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 188 / 61 / 0
Wiemy doskonale, każdy na własnym przykładzie kto zaczynał z opio, że te rady i przestrogi nie działają. Każdy ma swój mechanizm wejścia w uzależnienie i wyłącznie od niego samego zależy wybór drogi jaką podąży. Ktoś, kto tutaj pyta i czyta posty z działu opio, a jeszcze nie brał, praktycznie już sam siebie przekonał do tego, że spróbuje jak to jest i weźmie, choćby miał pokazaną w szklanej kuli własną przyszłość po zażyciu tej pierwszej prawilnie działającej dawki opio. Nie odstraszy go najgorszy możliwy do wyobrażenia obraz samego siebie, bo w głowie już dokonał tego wyboru.
Mimo wszystko uważam, że jako doświadczeni użytkownicy mamy obowiązek poinformować i przekazać wiedzę praktyczną jak w rzeczywistości i obiektywnie wygląda uzależnienie od opioidów. Tym samym nie zarzucisz sobie, że znając skutki przyjmowania opio nie powiedziałeś o nich nowym osobom, które chcą spróbować, by być zwyczajnie fair wobec tych niedoświadczonych jeszcze użytkowników.
Choćby tylko jedna osoba na sto czytających, gotowych do prowadzenia w ten sposób swojej egzystencji na chwilę się zatrzyma i ponownie zastanowi nad przyszłością wybierając życie to warto pisać takie rzeczy.
Choose Life.
  • 28 / 17 / 0
@nawspak
Tym bardziej tego nie bierz. Po 1 - po tym podaniu i takiej ilości nie będzie to, tak jak napisałaś "odcięcie się".
Po 2 i kluczowe - jeżeli masz na tyle zdrowego rozsądku, silnej woli by pisać te posty, pytać i szukać odpowiedzi, tym bardziej tego nie bierz. Już pomijając ilość i drogę podania, będąc w tak trudnym i bolesnym etapie swojego życia, nie ma nic prostszego od wjebania się.
  • 28 / 17 / 0
Napiszę coś oczywistego, oklepanego jak mało co ale ze wszystkich tych formułek, które się powtarza, ta jak mało która się sprawdza.
Najlepiej i najskuteczniej pomoże Ci czas. Daj sobie go, najpewniej w niemałych ilościach ale pewność jest taka, że w końcu pomoże. Z syntetycznymi lekarstwami ta pewność idzie w zupełnie drugą stronę.
  • 36 / 5 / 0
Nie polecam łączenia mst 200 z hydro i benzo. Na bani wpadłem na kretyński pomysł najedzenia się hydro z powodu strasznego swędzenia (przecież to lek przeciwhistaminowy!). Ledwo mnie odratowali;) toksykologia, odtrutka naltreksonem, 3 dni na oiomie, zapalenie pluc i pozniejsze powikania. Generalnie koszmar. Dla chcacych zaczynac i uwazajacych sie za niesmiertelnych polecam podejsc do tego z wielkim respektem. kodeina czy oxy byly luzne, ale tej bani zupelnie nie ogarnalem; glownie ze wzgledu na swoj kretynizm i brak logicznego myslenia podczas fazy. Duzo tutaj ostrzezen i niejedna osoba odradzala takie mixy, ale jak czlowiek odleci to zupelnie nie mysli.
  • 100 / 20 / 0
Jaka byłaby maksymalna bezpieczna dawka morfiny iv dla osoby bez tolerancji? Czy moze byc tak ze po 20mg ktos zasnie i juz sie nie obudzi?
Uwaga! Użytkownik pradziadprzysaniach nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 17 / 0
@pradziadprzysaniach nie chce wydawać tu pewnych sądów a propos dawek ale nie wydaje mi się to prawdopodobne. Zwykle 10-20mg mieści się w dawkach leczniczych. Na pierwszy raz 30mg wydaje się być ok. Mówiąc o sobie, ja wzięłam na pierwszy raz 100mg,bez dobijqnia, na raz i to z ampułki i było to za dużo.
  • 468 / 98 / 0
100mg iv na pierwszy raz? Ciesz się, że przeżyłaś...

Bezpieczna dawka to 0,25-0,3mg na każdy kilogram masy ciała dla osoby bez tolerancji. Tak kiedyś powiedział mi anestezjolog.
If I could be free from the sinner in me
  • 155 / 11 / 1
w miksie ze 100pg eth lad jest bosko, tzn zbija działanie tryptaminy ale w momencie wjazdunie jestem w stanie powiedzieć co sie ze mną stało
  • 182 / 34 / 0
Słuchajcie, miałem ropnia, wycisnąłem go, przemyłem, nakułem parę razy, teraz został tylko wyniesiony kawałek tkanki która jest czerwona i boli. Czy powinienem coś z tym zrobić? Czy on się zasuszy? Czy nakluwac dalej?
  • 73 / 3 / 0
Podpinam się do pytania wyżej.
I też się chce o coś zapytać :P podanie podskórne ma taką samą dostępność co Iv? Oraz jak długie ma działanie?
Kurwa pierwszy raz się kułem w źyle i zrobiło mi się około 15 siniaków na roznych żyłach bo trafić nie mogłem, chyba przebijałem większość..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.