...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 444 / 30 / 0
31 maja 2018Dieguito pisze:
Właśnie upływa 18 dzień odstawki benzo. Jestem u kresu sił. Jest ekstremalnie ciężko. Chodzę po ścianach. Rzucam się na łóżku. Dosłownie wyję i stękam. Skręca mnie niemiłosiernie. Ani chwili wytchnienia.. Chyba dalej sam nie dam rady .. Jak wytrwać ?
Na Twoj post trafiłem przypadkowo.
Dasz radę :) Z własnego doświadczenia wiem jak musi być Tobie ciężko. Ja od tego roku odstawiłem całkowicie klony a brałem je 6 lat w dawce ok. 4- 6 mg. Przyśpieszyłem redukcję i był " Meksyk". Dasz radę, musisz wytrzymać i zagryzc zęby. Poratuj się pregabaliną, najlepiej firmy " Sandoz" ( jest tania) w dawce 75 mg *2-3 razy na dobę. Nie uzależnia a powinna pomoc.
Jak się teraz czujesz? Mam nadzieję, że lepiej.
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 22 / 0
Ma bezsennosc clozapina jak chuj. Ale w malych dawkach zebys sie nie slinil w nocy. Na start z 25mg i jebniesz na wyro jak balon jebnie jak go igla przebijesz
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 549 / 179 / 0
Ogólnie rzecz biorąc, opio na bezsenność samą w sobie to nie jest najlepsze rozwiązanie, one nie działają jakoś mocno w tym zakresie, bardziej określiłabym to jako jeden z wielu możliwych skutków ubocznych - i to taki który wcale nie musi wystąpić. A już najbardziej rozśmieszyło mnie zalecanie dawek 5mg Oxy lub 30mg kodeiny :D Haha i co to pomoże? To jakby stosować 0,1mg klonazepamu przy odstawce morfiny! Fakt, takie coś nie uzależni, ale też nie pomoże
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 592 / 82 / 0
Co to wogole za pomysl opio na odstawke benzo, ktos tu niepowazny chyba jest. Wpierdolic sie w jeszcze wieksze bagno niz sie jest bo spac nie mozna. Jak spac nie mozesz to sobie wez Ketrel od psychiatry, ja 100mg i zasne a jak nie to 200.
Jestem dość trudny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?