Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 98 / / 0
Jak bedzie bral same Abilify to nic nie powinno sie stac, nie wiem jak w polaczeniu z innymi lekami.Ludzie na schizofrenie biora po 15-30 mg i im pomaga.
  • 1053 / 76 / 0
Moge to z alkoholem wrzucic?
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
Możesz, tyle ze po małych dawkach nie masz wogóle fazy, cczy to solo czy z 3mmc.
Po prostu jakbyś wypił 2 kawy, pomaga nie usnac.
Mniejsze dawki spowodowały problemy sercowe, wiec z alkoholem - czyli spłukanie całej dopaminy. Możesz spróbować, tylko to nie SSRI że wysikasz to
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 216 / 6 / 0
Dwie sprawy - dlaczego typową dawką Abilify jest niby 30 mg?
Ktoś może mi wytłumaczyć co jest niby za tą granicą?
Ja brałem w ostatnich dniach nawet 60mg pod język i nieźle akatyzowało...
Bo te typowe 30mg w moim wypadku już wyczerpało swój potencjał aktywizujący.

Obecnie nie mam już (jak na razie) możliwości (zapasu) by brać taką dawkę.
Ale i tak sensu na dłuższą metę nie ma to choćby dlatego, że "tolerancja" skoczy i akatyzowanie skończy się prawda? <pytanie retoryczne :emo: >

No generalnie takie trzy pytania mam:
1. Jak dawki powyżej 30 mg wpływają na serce i mózg?
2. Czy częściowy agonizm arypiprazolu wpływa na neurogenezę mózgu? Tj. czy przybywa receptorów typu D ?

I pytanie trzecie, może zbędne, bo sam na nie wkrótce tutaj odpowiem:
3. Czy jakbym sobie zmniejszył dawki do np. 7,5 mg raz lub dwa razy dziennie to zacznie mnie akatyzować arypiprazol?
  • 1343 / 18 / 0
jaś pisze:
Dwie sprawy - dlaczego typową dawką Abilify jest niby 30 mg?
Ktoś może mi wytłumaczyć co jest niby za tą granicą?
Powinien być pod tą sama nazwą, bo ten lek jest zmonopolizowany przez osuke.

Ja brałem w ostatnich dniach nawet 60mg pod język i nieźle akatyzowało...
Bo te typowe 30mg w moim wypadku już wyczerpało swój potencjał aktywizujący.
jaś pisze:
Obecnie nie mam już (jak na razie) możliwości (zapasu) by brać taką dawkę.
Ale i tak sensu na dłuższą metę nie ma to choćby dlatego, że "tolerancja" skoczy i akatyzowanie skończy się prawda? <pytanie retoryczne :emo: >
albo czegos nie rozumiem, albo zmień dilera. To lek przeciwpsychotyczny na uspokojenie/zombifikacje/silne zmulenie, do 7,5 może działa aktywizujaco jak to jeden z userów napisał, ale kolejna dawka i powyżej tej dawki Cie zmula, jesteś po tym senny, ewent. po 3 dniach może pobudzony przez metabolizm dawki
jaś pisze:
No generalnie takie trzy pytania mam:
1. Jak dawki powyżej 30 mg wpływają na serce i mózg?
Bardzo źle, abilify ma działanie kardiotoksyczne co sam po sobie moge powiedziec. Pare razy na dzień uczucie bólu w klatce piersiowej (a dokladniej "serca") to nic dobrego - lekarz powiedział, że miał pacjentke która też się skarżyła na serce.
Co do mózgu - jak każde neuroleptyki - ma za zadanie go rozjebać najlepiej jak sie da, zrobić z Ciebie warzywko nieczułe na bodźce z zewnątrz
jaś pisze:
2. Czy częściowy agonizm arypiprazolu wpływa na neurogenezę mózgu? Tj. czy przybywa receptorów typu D ?
neurogeneze przez co? że wytnie Ci połowę mózgu zostawiajac swoje toksyczne metabolity, których ni huja sie pozbyć?
Receptory D są po tym równo rozjebane, w mózgu dopamina zanika, wiec nie wiem jak może "przybyć" tych receptorów
jaś pisze:
I pytanie trzecie, może zbędne, bo sam na nie wkrótce tutaj odpowiem:
3. Czy jakbym sobie zmniejszył dawki do np. 7,5 mg raz lub dwa razy dziennie to zacznie mnie akatyzować arypiprazol?
akatyzować. Tak źle jest Ci siedzieć w miejscu, musisz sie zachowywać jak dziecko z adhd?
Imo musisz poczekać aż lek sie wydali, ale jak napisałem - do 7,5 mógłby jedynie akatyzować, ale każde dawki to samobójstwo dla mózgu z premedytacja
Widziałem rękę jego
[...]
  • 562 / 29 / 0
Przyjmuję ten lek od 3 dni, i jak na razie oceniam jego działanie na ocenę dostateczną. Nadal przeszkadza mi senność na przemian z drażliwością. Na moje nieszczęście zwiększył mi się też apetyt (zwłaszcza na węglowodany, i tłuszcze), ale zapanuję nad tym.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 1 / 0
co myślicie na temat wrzucenia 3mmc przy kuracji abilify?
  • 1343 / 18 / 0
zły pomysł, słabszy agonista (prawie antagonista) będzie się spierał z agonistą receptorów zarówno D2 i D3, jak i 5-HT2C
Widziałem rękę jego
[...]
  • 562 / 29 / 0
Nie podoba mi się jego działanie (niecierpliwość połączona z lekką sennością), ale i tak ma najmniej skutków ubocznych z tych które próbowałam.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 1 / 0
tramadolol pisze:
zły pomysł, słabszy agonista (prawie antagonista) będzie się spierał z agonistą receptorów zarówno D2 i D3, jak i 5-HT2C
A tak po ludzku, jaki będzie tego skutek?
3mmc nie będzie w stanie się przebic?
Od siebie dodam, że próbowałem już na to jeśc kodeinę. Działała bez zarzutów, bez ubocznych skutków.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.