Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
1. Wiadro(zawsze zmiatało mnie z planszy, obecnie nawet nie próbuje walić wiadra bo miałbym chyba atak paniki)
2. Bongo - również potrafiło usmażyć niemiłosiernie, ale zależnie od tego ile sobie dozowałem - jednak większa kontrola niż wiadro
3. Joint - z racji tego, że buchów jest wiele to również potrafiło mnie dogiąć
4. Lufka - mój ulubiony sposób podania - można spalić ile się chce, a po wszystkim jeszcze opalić szkło + fajnie gryzie w gardło
5. Wszelkie formy jedzeniowe - mnie akurat to długo trzyma, ale faza zawsze jest raczej spokojna i określiłbym ją jako taką "do leżenia i oglądania" - rzadko kiedy czułem się przytłoczony, za to zawsze zrelaksowany
ODPOWIEDZ
Newsy
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.