Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Zresztą na rynku były juz inne lizergamidy m.in LSB , LSP i jakoś nie okazały się się innym towarem a tez trzeba było otrzymać LSD żeby je wyprodukować. Nie wszyscy chemicy patrzą przez pryzmat kasy oj nie.
Pierwsze testy za 5 dni;D GG Alin twoje kartoniki to też White on White?
Dlatego tez watpie, aby ktorys z nich przyznawal sie do tego i sprzedawal cos tak skomplikowanego, jak ten zwiazek. Widzialem wielu, ktorzy podchodzili do LSD, wielu dobrych i bystrych chemikow, ktorzy sobie radzili z amfa, MDMA czy mefem, czy tez nawet tryptaminami. Widzialem i slyszalem tez, ze stwierdzali potem, ze nie maja sily na takie cos. Malo osob jest w tym srodowisku i ja wiem, ze nie wiem, aby ktos z nich takie cos upublicznial. Moze zawsze jakis amator chemik z aspiracjami podejsc z sukcesem do tematu - oby tak bylo.
KapitanAizen pisze:Raczej nie w Polsce. Przykładowo 25B-NBOME jest u nas legalne pomimo, że używane do syntezy 2c-b jest nielegalne.substancje, których synteza opiera się o nielegalny prekursor (i w artykułach naukowych nie ma opisanych alternatywnych metod syntezy przy użyciu tylko legalnych prekursorów) mogą być uznane za nielegalne.
A co do trudności syntezy kwasa, to wcale nie jest ona tak trudna, kiedy ma się już prekursor. Większy problem jest z ogarnięciem zaplecza (sprzetu i odczynników), niż z syntezą. Metody peptide-coupling przy użyciu CDI lub PyBOP dają wydajności rzędu 60-80% i w procesie nie trzeba nawet stosować chromatografii, po rekrystalizacji powstaje produkt czysty w 95%+. Kwasowy alchemik, Nicholas Sand, używał tej metody pod koniec swojej kariery. A jak wiemy, kwas z jego laba był czysty w ponad 100% (tzn przewyższał czystością wzorce Sandoza).
Według mnie AL-LAD jest obecnie dostępny u co najmniej dwóch źródeł (jedno w USA, jedno w Niemczech). Stoją za nim bardzo usytuowane persony, które nie ryzykowałyby swojej opinii dla paru dolarów.
A po drugie widziales czy czytales, czy z jakiego zrodla masz info, ze Nicholas Sand uzywal takiej metody. Bo ja mysle, ze On mocno sciema walil w srodowisku, opowiadal czesto zmyslone historie, tak, ze niektorzy nawet zaczeli watpic, czy On w ogole to sam wszystko ogarnial. W ogole tej scenie nie nalezy ufac, bo kolesie z niej sa czesto poza bramami percepcji. Poczytac, poogladac, pomyslec i samemu wyciagnac wnioski - tak jest najlepiej.
Także nie spisujcie jeszcze Al Lada na straty. Jeśli koło 350-500ug jest mocny ciekawy poziom tripu, może nam jeszcze ten związek dać dużo radochy.
PS. Dobrze, że jest alternatywne źródło - nie tylko z oczywistego powodu (czyli dużego spadku ceny), ale też z takiego, że będzie można "porównać" ilości związku. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że te 150ug-owe mają mniej i stąd poszła fama, że trzeba jeść duże ilości.
noithai pisze:'Gdy ma sie prekursor' - jaki?
W laboratorium Sanda w Kanadzie znaleziono właśnie CDI. Badania czystości pochodzą z akt sprawy. Nie wiem, kto robił to LSD, w sumie nie jest to istotne :) Faktem jest natomiast, że metoda z otrzymywaniem iso-LSD i LSD oraz późniejszej konwersji iso-LSD do LSD jest przeżytkiem, istnieją dużo wygodniejsze i szybsze metody. Jedynym ograniczeniem dla rozprzestrzeniania się LSD jest bardzo ograniczony dostęp do prekursorów, szczególnie po tym, jak kilka lat temu ergokrystyna trafiła na listę DEA. Można o tym przeczytać w zeznaniach Williama Leonarda Pickarda (tego, który z Toddem Skinnerem zaopatrywał 90% światowego rynku LSD w latach '90).
Temat syntezy i historii LSD to mój konik, grzebiąc i dopytując udało mi się dotrzeć do wielu ciekawych informacji. Naturalnie żaden ze mnie chemik, ale mniej lub bardziej potrafię już odróżnić bullshit i myślenie życzeniowe od sensownych historii.
LSD 1943 pisze:Mają się pojawić kartony 250ug z Al-Ladem u jednego z Pl vendorów - w cenie takiej jak obecnie jest dostępna za 150ug czyli 30pln.
Chytry Polak traci dwa razy
jestem tu gdzie jestem!
lubiewoo pisze:czekamy na pierwsze polskie TRy...
Do tej pory najciekawszy (i chyba najbardziej zachęcający do tej substancji) raport po angielsku przeczytałem tu:
http://www.ukchemicalresearch.org/showt ... p?tid=2795
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?