Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Zresztą na rynku były juz inne lizergamidy m.in LSB , LSP i jakoś nie okazały się się innym towarem a tez trzeba było otrzymać LSD żeby je wyprodukować. Nie wszyscy chemicy patrzą przez pryzmat kasy oj nie.
Pierwsze testy za 5 dni;D GG Alin twoje kartoniki to też White on White?
Dlatego tez watpie, aby ktorys z nich przyznawal sie do tego i sprzedawal cos tak skomplikowanego, jak ten zwiazek. Widzialem wielu, ktorzy podchodzili do LSD, wielu dobrych i bystrych chemikow, ktorzy sobie radzili z amfa, MDMA czy mefem, czy tez nawet tryptaminami. Widzialem i slyszalem tez, ze stwierdzali potem, ze nie maja sily na takie cos. Malo osob jest w tym srodowisku i ja wiem, ze nie wiem, aby ktos z nich takie cos upublicznial. Moze zawsze jakis amator chemik z aspiracjami podejsc z sukcesem do tematu - oby tak bylo.
KapitanAizen pisze:Raczej nie w Polsce. Przykładowo 25B-NBOME jest u nas legalne pomimo, że używane do syntezy 2c-b jest nielegalne.substancje, których synteza opiera się o nielegalny prekursor (i w artykułach naukowych nie ma opisanych alternatywnych metod syntezy przy użyciu tylko legalnych prekursorów) mogą być uznane za nielegalne.
A co do trudności syntezy kwasa, to wcale nie jest ona tak trudna, kiedy ma się już prekursor. Większy problem jest z ogarnięciem zaplecza (sprzetu i odczynników), niż z syntezą. Metody peptide-coupling przy użyciu CDI lub PyBOP dają wydajności rzędu 60-80% i w procesie nie trzeba nawet stosować chromatografii, po rekrystalizacji powstaje produkt czysty w 95%+. Kwasowy alchemik, Nicholas Sand, używał tej metody pod koniec swojej kariery. A jak wiemy, kwas z jego laba był czysty w ponad 100% (tzn przewyższał czystością wzorce Sandoza).
Według mnie AL-LAD jest obecnie dostępny u co najmniej dwóch źródeł (jedno w USA, jedno w Niemczech). Stoją za nim bardzo usytuowane persony, które nie ryzykowałyby swojej opinii dla paru dolarów.
A po drugie widziales czy czytales, czy z jakiego zrodla masz info, ze Nicholas Sand uzywal takiej metody. Bo ja mysle, ze On mocno sciema walil w srodowisku, opowiadal czesto zmyslone historie, tak, ze niektorzy nawet zaczeli watpic, czy On w ogole to sam wszystko ogarnial. W ogole tej scenie nie nalezy ufac, bo kolesie z niej sa czesto poza bramami percepcji. Poczytac, poogladac, pomyslec i samemu wyciagnac wnioski - tak jest najlepiej.
Także nie spisujcie jeszcze Al Lada na straty. Jeśli koło 350-500ug jest mocny ciekawy poziom tripu, może nam jeszcze ten związek dać dużo radochy.
PS. Dobrze, że jest alternatywne źródło - nie tylko z oczywistego powodu (czyli dużego spadku ceny), ale też z takiego, że będzie można "porównać" ilości związku. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że te 150ug-owe mają mniej i stąd poszła fama, że trzeba jeść duże ilości.
noithai pisze:'Gdy ma sie prekursor' - jaki?
W laboratorium Sanda w Kanadzie znaleziono właśnie CDI. Badania czystości pochodzą z akt sprawy. Nie wiem, kto robił to LSD, w sumie nie jest to istotne :) Faktem jest natomiast, że metoda z otrzymywaniem iso-LSD i LSD oraz późniejszej konwersji iso-LSD do LSD jest przeżytkiem, istnieją dużo wygodniejsze i szybsze metody. Jedynym ograniczeniem dla rozprzestrzeniania się LSD jest bardzo ograniczony dostęp do prekursorów, szczególnie po tym, jak kilka lat temu ergokrystyna trafiła na listę DEA. Można o tym przeczytać w zeznaniach Williama Leonarda Pickarda (tego, który z Toddem Skinnerem zaopatrywał 90% światowego rynku LSD w latach '90).
Temat syntezy i historii LSD to mój konik, grzebiąc i dopytując udało mi się dotrzeć do wielu ciekawych informacji. Naturalnie żaden ze mnie chemik, ale mniej lub bardziej potrafię już odróżnić bullshit i myślenie życzeniowe od sensownych historii.
LSD 1943 pisze:Mają się pojawić kartony 250ug z Al-Ladem u jednego z Pl vendorów - w cenie takiej jak obecnie jest dostępna za 150ug czyli 30pln.
Chytry Polak traci dwa razy
jestem tu gdzie jestem!
lubiewoo pisze:czekamy na pierwsze polskie TRy...
Do tej pory najciekawszy (i chyba najbardziej zachęcający do tej substancji) raport po angielsku przeczytałem tu:
http://www.ukchemicalresearch.org/showt ... p?tid=2795
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".