Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Nie, on spróbuje tylko kolejny raz. I kolejny, ale dla niepoznaki po tygodniu, tylko że przez ten tydzień nie będzie myslał o czym innym, jak tylko o tym nadchodzacym dniu. A potem skróci sobie czekanie i już będzie wjebany. Albo zacznie brać, żeby udowodnić, że się nie uzależni, bo ten problem ominie go w cudowny sposób szerokim łukiem.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 12 / / 0
Gdzie ten syrop w Wawie tak tanio kupiłeś? Ja w aptekach głównie widzę go po 10-11 zł. Najtańsze tabletki ma sieć ziko -12.58 za 2 paczki, jeszcze taka przy rondzie z palma (nie zdradzę która dokładnie ;p) 5.90.
Mi syrop smakuje, idealny zestaw to 2x apap noc+ 3 paczki zapite 1 buteleczką syropu, ew 10mg diazepamu i niebo:)
  • 170 / / 0
Ul. Dzika na muranowie sa tam 3 apteki jak bedziesz chcial dokladne info ktora daj znac. Teraz podrozalo do 8,10 ale to i tak niezle jak na syrop
  • 597 / 2 / 0
idontknow pisze:
Nie, on spróbuje tylko kolejny raz. I kolejny, ale dla niepoznaki po tygodniu, tylko że przez ten tydzień nie będzie myslał o czym innym, jak tylko o tym nadchodzacym dniu. A potem skróci sobie czekanie i już będzie wjebany. Albo zacznie brać, żeby udowodnić, że się nie uzależni, bo ten problem ominie go w cudowny sposób szerokim łukiem.
E tam, co Ty gadasz, przecież mówi, że ten syf mu nic nie daje w ogóle. Nie uzależni się na pewno. Przecież każdy z nas zakochał się w kodeinie od pierwszego razu i już pierwsze zgrzanie porobiło go tak, że wiedział jak skończy. ;-)
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 2878 / 21 / 0
To sarkazm? Napisał, że zamierza próbować dalej.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 98 / / 0
Probowalem ten syropek, ma dobry smak i klepie tez zacnie, tylko cena odstrasza bo tabletki wyjda taniej.
  • 30 / / 0
Jak dla mnie syrop sporo lepsza opcja niż tabletki. W okolicznych aptekach cena około 7 zł, wchodzi znacznie szybciej lepiej niż tabletki. Do tego zawsze można wypić po drodze, bez potrzeby zapijania. Dzisiaj 2 syropki poszły w McDonaldzie razem z cheesburgerem :) Poza tym syropki często są na wystawie, więc nie pościemniają że nie ma w aptece :)
Lilka i Lucjan się spotkali i na HAJPIE razem napisali :D
  • 597 / 2 / 0
idontknow pisze:
To sarkazm? Napisał, że zamierza próbować dalej.
no sarkazm jakiś taki kulawy. ;)
sparkflug pisze:
JDzisiaj 2 syropki poszły w McDonaldzie razem z cheesburgerem :)
Też dokładnie tak robiłem %-D to jest akurat fajne w syropkach. Stoję w korku i sobię popijam, albo właśnie w mc donaldzie często gęsto. Ale mnie syropek wchodzi jednak trochę słabiej niż tabletki zazwyczaj.
  • 1262 / 17 / 0
sparkflug pisze:
Jak dla mnie syrop sporo lepsza opcja niż tabletki. W okolicznych aptekach cena około 7 zł, wchodzi znacznie szybciej lepiej niż tabletki. Do tego zawsze można wypić po drodze, bez potrzeby zapijania. Dzisiaj 2 syropki poszły w McDonaldzie razem z cheesburgerem :) Poza tym syropki często są na wystawie, więc nie pościemniają że nie ma w aptece :)
Ale zawierają o połowę mniej kodeiny z tego co ktoś wyliczył na forum kiedyś...
Nadają się tylko na swag-trap imprezy do sprajta by popić tym tabletki.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 597 / 2 / 0
Nie, jeden syropek to chyba 150mg kodeiny, jak jedna paczka tablet
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.