Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 157 / 20 / 1
13 stycznia 2021misspill pisze:
Selegilina 5-10 sublingual powinna Cię wystrzelić z rana. SelePEA, miks selegiliny z PEA to już ostre wrzenie mózgu, szybko rośnie tolerancja i można afektywnie się rozsypać, odradzam, jest to miks z gatunku super-energetic, euphoric.
Uważam, że MAOI-B świetnie komponuje się z tianeptyną, gdyż komponenta afektywna rozbujana przez MAOI-B jest ładnie stabilizowana i kontrowana przez to SSRE/quasi-opio.
@misspill Raczej się nie powinno łączyć MAO-B z Tianeptyną ze względu na wątrobę oraz na zwiększenie działań niepożądanych. Tak przynajmniej piszą specjaliści. Ty to łączyłaś?

Zszedłem z rasagiliny, odczekałem i od dwóch dni jestem na tianie. Czy kogoś też bolała po tym głowa? Ile to u Was trwało?
  • 157 / 20 / 1
Myślałem, że tak delikatny lek jak Tianeptyna nie będzie dawał u mnie działań niepożądanych. Niestety, po raz kolejny zostałem pokonany przez ogromne bóle głowy.
  • 26 / 3 / 0
09 grudnia 2020o3a pisze:
@Kupelek w sumie o ile sama tianeptyna za bardzo nic nie daje
W moim przypadku stosowanie 4 tabletek 12,5 mg w dużym stopniu zredukowało lęki i depresję.
  • 449 / 101 / 0
100, 250 mg to już opioidowe dawki. Jeśli będziesz brał tak kilka miesięcy czeka cię po prostu odstawka. Tyle. Nie - to nie działa na dłuższą metę.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 5220 / 927 / 0
Są. Takie że możesz dostać opiatowego skręta. Ból w kościach, Gil, sraczka, zmiany temperatury. Ulgę przyniesie kolejna dawka.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 512 / 57 / 0
Może sie komuś przyda, mix 10mg tia + 800mg aniracetamu pod język działa cudownie czuć fajnie serotoninkę i spokój ;)
  • 600 / 109 / 0
Dziwne że coś czujesz po tak niskiej dawce.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 512 / 57 / 0
No nie wierzę że sam Aniracetam działa tak przyjemnie ; O
  • 107 / 16 / 0
Czy tianeptyna powoduje często koszmary senne??? Powiedzcie koniecznie, bo szukam dobrego leku przeciwlękowego do Ludiomilu... Bo nie chciałbym przeżywać takich koszmarów jak na Ketrelu...

No i myślicie, że tianeptyna odbuduje troszkę moje neurony osłabione działaniem pregabaliny i benzodiazepin... mam zaburzenia funkcji poznawczych przy bardzo silnej depresji...
  • 5220 / 927 / 0
Na papierze to cudowny lek.
Próbuj ale nie oczekuj spektakularnych efektów w leczeniu funkcji poznawczych.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.