Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
@hval a to nie za wczesnie zeby szukac?
Ja tez sie przymierzam do pierwszego grzybobrania, podobno niedalelko jest ich od groma,
ale doswiadczenia zadnego nie mam.
Od wrzesnia bede grzebal w owczych gownach :D
Późny wrzesień, cały październik.
Już w sumie nie dużo zostało, wszystkim poszukiwaczom życzę powodzenia, ja również będę szukać na wyspach w tajnej miejscówce
Jest wcześnie,a spacer se robiłem i pomyślałem że se na chwilę zerknę, i ku mojemu zdziwieniu był. Ciekawe czy w następnym roku w lato będzie jeszcze bardziej sprzyjająca pogoda.
@CATCHaFALL
Na wyspach? Gdzie? Że w Anglii?
07 lipca 2020hval pisze: @CATCHaFALL
Na wyspach? Gdzie? Że w Anglii?
No w Anglii, a co jest?
Dajcie jakies tipsy, pelno tu owiec.
A jak mówisz, że masz w pobliżu pastwiska z owcami, no to już lepiej nie będzie
Czy jest możliwe, że moje grzyby przechowywane w zamrażarce mniej niż 2 tyg mogły stracić moc? Zarzuciłem 2,5g suchych, wyciągniętych z zamrażarki i nic. To na pewno nie tolerka, bo jadła je też osoba która ostatni raz grzyby z 3 miesiące temu.
Dziękuję i pozdrawiam
W każdym razie suszone odpowiednio, oraz zamrożone w odpowiednim opakowaniu tak, aby zimno bezpośrednio nie wgryzalo się w grzyby (mięso bez opakowania też można spierdolić w zamrażarce) powinny być ok. Dziwna sprawa ogólnie zarówno u mnie, jak i u Ciebie.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.