Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 548 / 90 / 7
40kg wagi? Pelnoletnia jest? :P

@hval a to nie za wczesnie zeby szukac?
Ja tez sie przymierzam do pierwszego grzybobrania, podobno niedalelko jest ich od groma,
ale doswiadczenia zadnego nie mam.
Od wrzesnia bede grzebal w owczych gownach :D
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1659 / 1037 / 7
Musimy się wstrzymać do jesieni 🍃
Późny wrzesień, cały październik.
Już w sumie nie dużo zostało, wszystkim poszukiwaczom życzę powodzenia, ja również będę szukać na wyspach w tajnej miejscówce 😉
  • 213 / 38 / 0
@kupagowna6
Jest wcześnie,a spacer se robiłem i pomyślałem że se na chwilę zerknę, i ku mojemu zdziwieniu był. Ciekawe czy w następnym roku w lato będzie jeszcze bardziej sprzyjająca pogoda.

@CATCHaFALL
Na wyspach? Gdzie? Że w Anglii?
  • 1659 / 1037 / 7
07 lipca 2020hval pisze:
@CATCHaFALL
Na wyspach? Gdzie? Że w Anglii?
Zielonego Przylądka 🙃
No w Anglii, a co jest?
  • 548 / 90 / 7
Czyli w Irlandii wszystkie moje :DDD
Dajcie jakies tipsy, pelno tu owiec.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1659 / 1037 / 7
Tipsów masz tu pełno, wystarczy przejrzeć kilka tematów gdzie temat łysiczki był walkowany do porzygu.

A jak mówisz, że masz w pobliżu pastwiska z owcami, no to już lepiej nie będzie 😉 najlepiej jak już spotkasz grzyba i będzie Ci się wydawało, że to "to", to zrób zdjęcie i wrzuć do odpowiedniego tematu - eksperci rozwieją Twoje wątpliwości 😉
  • 13 / 1 / 0
Cześć.

Czy jest możliwe, że moje grzyby przechowywane w zamrażarce mniej niż 2 tyg mogły stracić moc? Zarzuciłem 2,5g suchych, wyciągniętych z zamrażarki i nic. To na pewno nie tolerka, bo jadła je też osoba która ostatni raz grzyby z 3 miesiące temu.

Dziękuję i pozdrawiam
  • 1659 / 1037 / 7
Miałam ostatnio taką samą sytuację, wrzuciłam 3g suszonych i mnie zmiotlo z planszy, poczym kolejny raz po przerwie znowu 3g z tym że innych, spodziewałam się fajerwerków a nic nie było. I teraz pytanie, czy to wina grzybów, ich rodzaju itd, czy też złego przechowywania. Pojęcia nie mam.

W każdym razie suszone odpowiednio, oraz zamrożone w odpowiednim opakowaniu tak, aby zimno bezpośrednio nie wgryzalo się w grzyby (mięso bez opakowania też można spierdolić w zamrażarce) powinny być ok. Dziwna sprawa ogólnie zarówno u mnie, jak i u Ciebie.
  • 153 / 41 / 0
Może robicie wywary to tracicie na mocy troszeczkę. Dwa grzyby mogą się różnić diametralnie zawartością pożądanych przez nas składników z różnych partii. Różnie bywa to nie apteka.
  • 1659 / 1037 / 7
Dlatego pierdole już branie od kogoś, teraz sama się zabrałam za gk, liczę że wyjdą z tego 3, moooże 4 flushe, także będzie na zapas, poznam moc osobiście i przynajmniej będę wiedziała jak z dawkowaniem. A tak, biorę 3g od kogoś i ruletka - klepnie albo nie, bo ktoś nie ma pojęcia o przechowywaniu, lub źle suszy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.