Strasznie męczy mnie to pobudzenie od 1 dni, więc 1 podejście się nie udało.
W ogóle jak czytam niektóre posty o skutkach ubocznych sertraliny to uświadamiam sobie jakim jestem szczęśliwcem. Zero spłycenia emocjonalnego czy obniżenia libido nawet przy dawkach 150-200mg, taka dygresja.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
sertralina akurat nigdy mi specjalnie na depresję i lęk nie pomagała ale powodowała coś co nazywam "pozytywną wyjebką".
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
Też uważam że bupropion tutaj powinien dać radę, duloksetyna także pod warunkiem że dobrze się wczyta. Niektórych ona emocjonalnie kastruje i muli, ale ja byłem mega nakręcony , pozytywny, zmotywowany.
03 marca 2025Vetulani44 pisze: Działanie SSRI polega właśnie na kastracji emocjonalnej. To jest efekt docelowy przy tych "lekach".
Łączyłem nawet mega duże dawki deksa z sertraliną (100mg dziennie) i było OK. Co zrobisz Ty - twoja decyzja. Poza tym wieczorem trochę bez sensu, lepiej wcześnie rano.
Poza tym - ile czasu jesz sertralinę, że jest na tyle kijowo, że szukasz wzmocnienia? Może wystarczy podbić do setki? Mnie to swojego czasu trochę "podratowało" na jakiś czas terapię.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.