Strasznie męczy mnie to pobudzenie od 1 dni, więc 1 podejście się nie udało.
W ogóle jak czytam niektóre posty o skutkach ubocznych sertraliny to uświadamiam sobie jakim jestem szczęśliwcem. Zero spłycenia emocjonalnego czy obniżenia libido nawet przy dawkach 150-200mg, taka dygresja.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
sertralina akurat nigdy mi specjalnie na depresję i lęk nie pomagała ale powodowała coś co nazywam "pozytywną wyjebką".
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
Też uważam że bupropion tutaj powinien dać radę, duloksetyna także pod warunkiem że dobrze się wczyta. Niektórych ona emocjonalnie kastruje i muli, ale ja byłem mega nakręcony , pozytywny, zmotywowany.
03 marca 2025Vetulani44 pisze: Działanie SSRI polega właśnie na kastracji emocjonalnej. To jest efekt docelowy przy tych "lekach".
Łączyłem nawet mega duże dawki deksa z sertraliną (100mg dziennie) i było OK. Co zrobisz Ty - twoja decyzja. Poza tym wieczorem trochę bez sensu, lepiej wcześnie rano.
Poza tym - ile czasu jesz sertralinę, że jest na tyle kijowo, że szukasz wzmocnienia? Może wystarczy podbić do setki? Mnie to swojego czasu trochę "podratowało" na jakiś czas terapię.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.