Strasznie męczy mnie to pobudzenie od 1 dni, więc 1 podejście się nie udało.
W ogóle jak czytam niektóre posty o skutkach ubocznych sertraliny to uświadamiam sobie jakim jestem szczęśliwcem. Zero spłycenia emocjonalnego czy obniżenia libido nawet przy dawkach 150-200mg, taka dygresja.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
sertralina akurat nigdy mi specjalnie na depresję i lęk nie pomagała ale powodowała coś co nazywam "pozytywną wyjebką".
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
Też uważam że bupropion tutaj powinien dać radę, duloksetyna także pod warunkiem że dobrze się wczyta. Niektórych ona emocjonalnie kastruje i muli, ale ja byłem mega nakręcony , pozytywny, zmotywowany.
03 marca 2025Vetulani44 pisze: Działanie SSRI polega właśnie na kastracji emocjonalnej. To jest efekt docelowy przy tych "lekach".
Łączyłem nawet mega duże dawki deksa z sertraliną (100mg dziennie) i było OK. Co zrobisz Ty - twoja decyzja. Poza tym wieczorem trochę bez sensu, lepiej wcześnie rano.
Poza tym - ile czasu jesz sertralinę, że jest na tyle kijowo, że szukasz wzmocnienia? Może wystarczy podbić do setki? Mnie to swojego czasu trochę "podratowało" na jakiś czas terapię.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.