Strasznie męczy mnie to pobudzenie od 1 dni, więc 1 podejście się nie udało.
W ogóle jak czytam niektóre posty o skutkach ubocznych sertraliny to uświadamiam sobie jakim jestem szczęśliwcem. Zero spłycenia emocjonalnego czy obniżenia libido nawet przy dawkach 150-200mg, taka dygresja.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
sertralina akurat nigdy mi specjalnie na depresję i lęk nie pomagała ale powodowała coś co nazywam "pozytywną wyjebką".
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
02 marca 2025darequ pisze: Mam pytanie czy ktoś ma doświadczenie w stosowaniu jednocześnie z setraliną coaxilu lub mamantyny dla zmniejszenia uczucia kastracji emocjonalnej i czy przyniosło to jakąś poprawę w tym aspekcie?
Też uważam że bupropion tutaj powinien dać radę, duloksetyna także pod warunkiem że dobrze się wczyta. Niektórych ona emocjonalnie kastruje i muli, ale ja byłem mega nakręcony , pozytywny, zmotywowany.
03 marca 2025Vetulani44 pisze: Działanie SSRI polega właśnie na kastracji emocjonalnej. To jest efekt docelowy przy tych "lekach".
Łączyłem nawet mega duże dawki deksa z sertraliną (100mg dziennie) i było OK. Co zrobisz Ty - twoja decyzja. Poza tym wieczorem trochę bez sensu, lepiej wcześnie rano.
Poza tym - ile czasu jesz sertralinę, że jest na tyle kijowo, że szukasz wzmocnienia? Może wystarczy podbić do setki? Mnie to swojego czasu trochę "podratowało" na jakiś czas terapię.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.