Wczoraj wziąłem 1mg klona od rana i koło godz. 17 zażyłem jedną tabletke Miansecu - miło mnie odprężyło i na chwilkę się położyłem do łóżka - wstałem na jakimś suchym kacu o 5 rano i nie pamiętam nawet, że ktoś mi musiał zamknąć na noc jak szeroko otwarte okno :)
Nigdy mianseryna nie działała mi specjalnie na sprawy depresji, ale przy codziennym braniu ospałość przechodzi, a gdy dojdzie się do dawki ok 60mg/d to działa świetnie przeciwlękowo (lepiej od SSRI) - taki nieuzależniający słabszy alprazolam ;-)
Dostałam ją do sertraliny na ataki lęku, paniki, a tu widzę że będę tylko spać i wpieprzać.
Pieniądze i tak nie zostały wywalone w błoto, bo przyda się jakiś doraźny usypiacz, którego nie zjem przy pierwszej lepszej okazji, wpadając w ciąg do końca paczki. Miewam nieraz okresy bezsenności, naturalnie zdarzają się najczęściej w okolicach przesileń i równonocy (ciekawe, czym jest to spowodowane). A także takie wyzwolone chemicznie np. przez wszelkiej maści stymulanty, czy też przy odstawieniu depresantów (GBL, benzodiazepiny).
Ps. Nie wiem czy ten post ma jakiekolwiek znaczenie merytoryczne, czy jest zwykłym spamem, ale musiałem to napisać ;]
TwojDzielnicowy pisze:...jako usypiacz sprawdza się znakomicie, tylko jakoś trudno mi się po tym wybudzić. ;]
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.