Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1682 / 271 / 0
Też firmy nie lubię, kojarzy mi się z najgorszym gównem ze stacji benzynowej, ale nie czułem się gorzej niż po kapsułkach. Może i trochę placebo ale to też kwestie osobnicze są, w każdym razie nie mogłem narzekać ogólnie, uboki nie były gorsze niż wcześniej.
  • 960 / 17 / 0
Witam biorę 30mg dulo I 150mg pregsbalin w ostatnich dniach spadła mi chęć do działania brak aktywizacja co mógłbym dołożyć aby poprawić?
  • 8 / 2 / 0
Eeelo,
Biore 30mg od 3 miesięcy - czuje, że pomaga mi na stany lękowe, nerwicę lękową, teraz 3 dni byłem chory i brałem gripex ( minimalne dawki lecznicze DXM tam byly ) i mi sie pogorszylo jakby ( 2 gripexy i 5 aspiryn ogolnie )... mam nadzieje, że to minie, bo sie gorzej czuje. Zdecydowałem się dzisiaj na zwiększenie dawki do 60 mg, jak myślicie, dobry wybór? Słyszalem ze 30mg to takie minimum ze nawet nie czuć
  • 21 / 2 / 0
up^
15mg na początku marca, 30mg aż do teraz - na początku było przez chwilę lekka poprawa, teraz od ok. miesiąca-dwóch powrót do słabego samopoczucia i "nawrót". Może tak być, że 30tka to dość mało. Wszystko zależy od organizmu. Ja jem Ibuprofen/Paracetamol praktycznie codziennie - u mnie nie ma większego znaczenia.

zaraz mam wizytę więc też będę chciał zaproponować zwiększenie do 60.
Wydaje mi się, że chodzę ostatnio strasznie otumaniony, zaspany, ledwo się myśli a w okolicach 12-16 musi być drzemka a najlepiej to czuje się wieczorem.

Chciałbym te pół roku dobrze się czuć i spróbować "na czysto" a w duloksetynie martwi mnie to, że jest duża szansa na wygaśnięcie jej działania.
  • 157 / 20 / 1
Czy przy 30 mg duloksetyny branej od dwóch miesięcy, MDMA w ogóle nie zadziała lub trzeba byłoby wziąć dużo więcej, co byłoby niezdrowe fizycznie?
  • 1306 / 261 / 0
Duloksetyna zablokuje Ci działanie MDMA niestety. Z drugiej strony bierzesz najmniejszą dawkę. MDMA zadziała może coś tam, ale słabo, albo w ogóle, bo dulo blokuje więcej rzeczy.. Wzięcie większej porcji... nie wiem, nie jest mocno niebezpieczne, ale uważaj. Zespół serotoninowy (ale małe szanse raczej), pogorszenie efektu terapeutycznego na jakiś czas i te sprawy🦊
  • 960 / 17 / 0
Mam pytanie od kilku miesięcy biorę dulo w dawce 30mg przez pierwsze miesiące brałem 60mg efekty mizerne chce zejść z 30mg pani doktor kazała mi z dnia na dzień odstawic kilka dni temu zmieniła zdanie kazała co 2dzien i przez 5dni od 2 dni pojawiły się skutki uboczne osłabienie nudności minimalne wymioty czy zrobić tak że 30mg podzielić na pół i brać przez 5dni oraz czym mógłbym się wspomóż przy skutkach jakimś benzo ale też słyszałem że fluo można włączyć bo ma długi czas półtrwania co radzicie ?
  • 157 / 20 / 1
07 sierpnia 2021hubii pisze:
Duloksetyna zablokuje Ci działanie MDMA niestety. Z drugiej strony bierzesz najmniejszą dawkę. MDMA zadziała może coś tam, ale słabo, albo w ogóle, bo dulo blokuje więcej rzeczy.. Wzięcie większej porcji... nie wiem, nie jest mocno niebezpieczne, ale uważaj. Zespół serotoninowy (ale małe szanse raczej), pogorszenie efektu terapeutycznego na jakiś czas i te sprawy🦊
Nie zdecydowałem się. Nie chcę zepsuć efektu terapeutycznego ani nie chcę dostać ZS.
  • 113 / 5 / 0
Jak oceniacie działanie duloksetyny na depresje i lęki? Ktoś ma doświadczenie z innymi ssri/snri i może porównać z dulo? Biore escitalopram od miesiąca i zero działania i chyba zaproponuje zmiane lekarzowi na dulo. Brałem też kiedyś sertraline, paroksetyne i wenlafaksyne, ktoś brał te leki i może porównać działanie z dulo? Rzeczywiście dulo daje takiego kopa do dzialania? Bo wenla tez niby miała a ja tego nie czułem wcale. Jak z ubokami i sferą seksualną na duloksetynie, libido w normie i da sie mieć i utrzymać erekcje czy z tym jest słabo?
  • 612 / 43 / 0
duloksetyna wiele sie nie rozni od wenlafaksyny, roznice sa widoczne co najwyzej na poczatku z przewaga lekkiego pobudzenia, jak sie lek rozkreci to przeważa klasyczne zamulenie, libido mocno w dół a erekcja to sprawa indywidualna.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.