Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
63
48%
2.Cos działa
29
22%
3.Słabo działa
15
12%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
13
10%

Liczba głosów: 130

ODPOWIEDZ
  • 2991 / 1646 / 35
Kochani regulamin jasno zakazuje tego konczymy off top, zeby nie bylo narazie sie przyglądalam i tylko wszystkich upomne jak cos pmki piszcie regulamin zostal po to przyjety aby go przestrzegac nie jest to nic osobistego ale rejestrujac sie tutaj mimo specyfiki forum akceptujecie ten regulamin i zobowiązujęcie sie go przestrzegać.
Jeszcze raz zobacze po tym poscie moim poscie choc jeden post handlowy autor otrzyma zgodnie z regulaminem warna.
Zakaz to zakaz.
Temat : Kava Kava
Skonczylam.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 525 / 55 / 0
Trochę to poryte jest (rozumiem gadać o konkretnych sprzedawcach ale jak się niektórzy czepiają już samego podawania nazwy produktu to ciężko dyskutować). Czyli co, do wszystkich legalnych rzeczy mam robić nowy wątek w dziale sprzedawcy by dowiedzieć się które źródło jest dobre? Głupie, no ale skoro takie są tutaj zasady to trzeba się widocznie dostosować.

Ja próbowałem ekstrakt z suplementu. Uspokaja fizycznie, tak jakby oczyszcza natłok myśli jak ktoś mówił. Nie można odmówić dobrego jak na rzeczy dostępne bez recepty działania przeciwlękowego i nasennego. Nie polecam jednak łączyć z kofeiną (działanie się gryzie) i brać dużych dawek - obie te rzeczy powodują u mnie umiarkowane nieprzyjemności żołądkowe. Czyli innymi słowy - dobre do stosowania zgodnie z przeznaczeniem, ew lekko przekraczając zaleconą dawkę ale nie jako jakaś używka do uwalenia się.
  • 183 / 30 / 0
Jest tu ktoś może, kto pił tradycyjną kavę (nie instant, nie micronized, nie kapsułki)? Jaka jest różnica w działaniu pomiędzy wypiciem jednej uncji a dwiema? Będę wkrótce taką zamawiał na spróbowanie i zastanawia mnie, czy liczyć jako porcję jedną uncję czy dwie.
  • 2991 / 1646 / 35
Spora 2 uncje juz jest mocno w sensie takie uspokojenie w zależności od odmian szlachetne czy nieszlachetne , szlachetne zdecydowanie lepsze Kava Kava moze byc i uspokajająca i euforyczna i trochę stymulujaca naprawde roslina wycisza ale nie oglupia jak alkohol nie ma agresora po prostu idziesz spać i tyle , 6 szklanek i masz fajne uczucie niby chcesz poczytac cos ogarniasz co czytasz i chce ci sie i nagle chcesz spac , nie lubie reklamować niczego , kazdy ma inny organizm ale Kava Kava jest naprawdę fascynująca roslina.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 28 / 0
Piłem Kava Kava z legitnego źródła z certyfikatem True kava i rozmawiałem z osobą wtajemniczoną w świat kava i okazało się, że problemy z wątrobą wynikały ze spożywania kavy z niesprawdzonych i niecertyfikowanych źródeł, zanieczyszczonych kava Tudei. Próbowałem Kava Kava Instant i każdemu taką polecam, ponieważ jest o wiele prostsza w przygotowaniu. Jednak efekty jak dla mnie są zbyt subtelne i nadają się jedynie na dobry sen :D
לאכול חומצה!
  • 3245 / 622 / 0
Ja poczekam aż Kava Kava dojdzie do takiego rozpowszechnienia że sklepom i sprzedawcom nie będzie się opłacało opylać naiwniakom kiepskiego surowca. Jak na dzień dzisiejszy to jest prawie loteria. :nuts:
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 211 / 12 / 0
Czy jest jakieś zagrożenie wypicie kavy ? Biorąc na co dzień fluoksetyne 10 mg ?
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 183 / 30 / 0
11 grudnia 2018VERBALHOLOGRAM pisze:
Ja poczekam aż Kava Kava dojdzie do takiego rozpowszechnienia że sklepom i sprzedawcom nie będzie się opłacało opylać naiwniakom kiepskiego surowca. Jak na dzień dzisiejszy to jest prawie loteria. :nuts:
Dlaczego loteria? Jest kilku certyfikowanych vendorów u których wiesz co kupujesz i masz nawet chemotyp podany.
  • 2 / / 0
Hej.
Mam problemy ze snem, takie ze wieczorem zasypiam normalnie, a potem budzę się ok 2-3 i nie mogę zasnąć. W takim wypadku brać Kava Kava wieczorem przed snem czy dopiero po wybudzeniu?
  • 871 / 119 / 22
Czy po legalizacji kavy (od 21-go sierpnia 2018 roku) pojawiły w aptekach, czy sklepach zielarskich jakieś preparaty?
Dowiedziałem się dopiero dzisiaj o legitce, a wczoraj zamówiłem od angielskiego vendora 120 kapsułek 250 miligramowych zawierających 30% ekstraktu. Wsio w plastikowym słoiczku za 199 PLN. Ten vendor ma sklep po angielsku i po polsku, a zwie się (BiiiP!) - podpowiedź - nazwa jest 3-literowa.

PS. Pamiętam (wycofane w 2009 roku) tabsy z wyciągiem o nazwie Felixen. Specyfik ten był moim pierwszym (i ostatnim) kontaktem z kavą. Działanie miał wyraźne, swój specyficzny klimat i działał na mnie wybitnie antydepresyjnie, czułem się podobnie jak na "kacu" po DXM, czyli mega klarownie umysłowo, pełen optymizmu, asertywnie, pluszowo (na podobę benzodiazepin, jednak - powtarzam - z innym, niepowtarzalnym klimatem), otwarty na ludzi itp., itd. Czułem się dużo lepiej niż po jakimkolwiek inny leku antydepresyjnym, a przerobiłem ich chyba wszystkie kategorie. Miałem też swoiste pseudohalucynacje, a raczej żółte poświaty i powidoki.

Mam nadzieję, że rynek kavy się rozkręci i będziemy mieć "pod ręką" preparaty z niej. Może szefa swego namówię na import korzenia nieprzetworzonego (pracuję w sklepie z yerba mate i ziołami)

Dodano akapity -- 909
ODPOWIEDZ
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.