Jeszcze raz zobacze po tym poscie moim poscie choc jeden post handlowy autor otrzyma zgodnie z regulaminem warna.
Zakaz to zakaz.
Temat : Kava Kava
Skonczylam.
Ja próbowałem ekstrakt z suplementu. Uspokaja fizycznie, tak jakby oczyszcza natłok myśli jak ktoś mówił. Nie można odmówić dobrego jak na rzeczy dostępne bez recepty działania przeciwlękowego i nasennego. Nie polecam jednak łączyć z kofeiną (działanie się gryzie) i brać dużych dawek - obie te rzeczy powodują u mnie umiarkowane nieprzyjemności żołądkowe. Czyli innymi słowy - dobre do stosowania zgodnie z przeznaczeniem, ew lekko przekraczając zaleconą dawkę ale nie jako jakaś używka do uwalenia się.
11 grudnia 2018VERBALHOLOGRAM pisze: Ja poczekam aż Kava Kava dojdzie do takiego rozpowszechnienia że sklepom i sprzedawcom nie będzie się opłacało opylać naiwniakom kiepskiego surowca. Jak na dzień dzisiejszy to jest prawie loteria. :nuts:
Mam problemy ze snem, takie ze wieczorem zasypiam normalnie, a potem budzę się ok 2-3 i nie mogę zasnąć. W takim wypadku brać Kava Kava wieczorem przed snem czy dopiero po wybudzeniu?
Dowiedziałem się dopiero dzisiaj o legitce, a wczoraj zamówiłem od angielskiego vendora 120 kapsułek 250 miligramowych zawierających 30% ekstraktu. Wsio w plastikowym słoiczku za 199 PLN. Ten vendor ma sklep po angielsku i po polsku, a zwie się (BiiiP!) - podpowiedź - nazwa jest 3-literowa.
PS. Pamiętam (wycofane w 2009 roku) tabsy z wyciągiem o nazwie Felixen. Specyfik ten był moim pierwszym (i ostatnim) kontaktem z kavą. Działanie miał wyraźne, swój specyficzny klimat i działał na mnie wybitnie antydepresyjnie, czułem się podobnie jak na "kacu" po DXM, czyli mega klarownie umysłowo, pełen optymizmu, asertywnie, pluszowo (na podobę benzodiazepin, jednak - powtarzam - z innym, niepowtarzalnym klimatem), otwarty na ludzi itp., itd. Czułem się dużo lepiej niż po jakimkolwiek inny leku antydepresyjnym, a przerobiłem ich chyba wszystkie kategorie. Miałem też swoiste pseudohalucynacje, a raczej żółte poświaty i powidoki.
Mam nadzieję, że rynek kavy się rozkręci i będziemy mieć "pod ręką" preparaty z niej. Może szefa swego namówię na import korzenia nieprzetworzonego (pracuję w sklepie z yerba mate i ziołami)
Dodano akapity -- 909
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.