Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2951 / 1598 / 35
Sok z buraków podnosi dopamine w mózgu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4527062/
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2104 / 465 / 37
@AnnaS Sok z buraków kiszonych działa nawet świetnie bym powiedział. Jak dużo go piłem, miałem lepszą cerę, dobrze spałem i ogólnie samopoczucie mocno na plus.
Lubisz koks?
  • 408 / 145 / 0
@Stteetart @Hash_Oil @AnnaS @blackgoku
Lion's mane i Rhodiola rosea?
Znalazłem Rhodiolę dobrej jakości. Brałem solo jedno i drugie.
  • 2951 / 1598 / 35
Ja łączyłam było w miarę fajnie, jednak znajomy mówił o bólach głowy.
Holarrhena antidysenterica z burakiem fajnie na dopamine działają.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2951 / 1598 / 35
02 maja 2020RinTohsaka pisze:
@AnnaS Sok z buraków kiszonych działa nawet świetnie bym powiedział. Jak dużo go piłem, miałem lepszą cerę, dobrze spałem i ogólnie samopoczucie mocno na plus.
Świetna sprawa dobrze na dopamine działa, świetne.
  • 174 / 36 / 0
Ktoś coś poleca na ogłupienie poneuroleptyczne? Z początkiem marca dostałem arypiprazol w zastrzyku, przez dwa miesiące męczyłem się z akatyzją, teraz z kolei zmieniła się ona w nadmierną senność i spore ogłupienie. Leku już nie biorę, ale nadal ciężko jest mi się wysłowić, skonstruować jakieś proste zdanie, czuję się generalnie jak debil, w dodatku mówienie poprzedza lęk. Moja dieta do najcudowniejszych nie należała, ale teraz włączyłem produkty bogate w tryptofan i witaminy z grupy B, o ile cokolwiek mi to da, bo cały czas czuję się jak warzywo. Odstawiłem całkowicie cukry proste, zastąpiłem złożonymi, do tego zdrowe tłuszcze; łosoś, jajka, tuńczyk, orzechy, awokado. Da się mnie jakoś odbudować dietą czy też może suplementacją? Dodam, że zastrzyk cały czas we mnie funkcjonuje, bo to zastrzyk, ma okres półtrwania 47 dni. Czy może muszę liczyć się z tym, że nie da się nic zrobić i muszę tę moją "głupotę" przeczekać?
Uwaga! Użytkownik mrwelladjusted nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9354 / 1817 / 2
Bo ma dużo Wit z gr b, betainy i azotanów.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2951 / 1598 / 35
02 maja 2020Stteetart pisze:
Bo ma dużo Wit z gr b, betainy i azotanów.
Podnosi dopaminę w mózgu to już w ogóle , fajne w miksach witamin sporo i Rubid oraz Cez.
Zobacz też Chlorek rubidu.
  • 1891 / 425 / 4
02 maja 2020AnnaS pisze:
Sok z buraków podnosi dopamine w mózgu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4527062/
Nie powinny nadmiernie spożywać buraków osoby chore na cukrzycę. Buraki zawierają wiele cukru, co prowadzi do podwyższenia jego poziomu we krwi. W diecie takich osób buraki powinny się znajdować, ale tylko w niewielkich ilościach.

Skrajnie ostrożni powinni być starsi pacjenci z osteoporozą. Oczyszczający efekt buraków jest na tyle silny, że wypłukuje z organizmu nie tylko toksyny, ale i wapń. Co gorsza, wchodzące w skład buraków substancje przeszkadzają w przyswajaniu tego niezbędnego mikroelementu.

Nie mogą przesadzać z burakami także osoby z podrażnionymi jelitami, częstymi biegunkami, wzdęciami i innymi niepokojącymi objawami. To warzywo ma właściwości rozluźniające, nie oszczędza osłabionego organizmu.

Ale i zdrowi ludzie nie powinni pić świeżego soku z buraków. Ten modny obecnie napój może doprowadzić do spazmów naczyń krwionośnych. Dietolodzy polecają picie soku z buraków, który przez pewien czas stał.

https://pl.sputniknews.com/swiat/201710 ... a-sputnik/
DXM
  • 203 / 25 / 0
02 maja 2020mrwelladjusted pisze:
Ktoś coś poleca na ogłupienie poneuroleptyczne? Z początkiem marca dostałem arypiprazol w zastrzyku, przez dwa miesiące męczyłem się z akatyzją, teraz z kolei zmieniła się ona w nadmierną senność i spore ogłupienie. Leku już nie biorę, ale nadal ciężko jest mi się wysłowić, skonstruować jakieś proste zdanie, czuję się generalnie jak debil, w dodatku mówienie poprzedza lęk. Moja dieta do najcudowniejszych nie należała, ale teraz włączyłem produkty bogate w tryptofan i witaminy z grupy B, o ile cokolwiek mi to da, bo cały czas czuję się jak warzywo. Odstawiłem całkowicie cukry proste, zastąpiłem złożonymi, do tego zdrowe tłuszcze; łosoś, jajka, tuńczyk, orzechy, awokado. Da się mnie jakoś odbudować dietą czy też może suplementacją? Dodam, że zastrzyk cały czas we mnie funkcjonuje, bo to zastrzyk, ma okres półtrwania 47 dni. Czy może muszę liczyć się z tym, że nie da się nic zrobić i muszę tę moją "głupotę" przeczekać?
Pamiętam jak to jest, swego czasu też przez złą diagnozę lekarza byłem leczony neuroleptykami.

Witaminy, dieta to jest podstawa, do której musisz dołożyć w miarę możliwości wysiłek fizyczny, który na pewno bardzo Ci pomoże. Intelektualny też nie zaszkodzi, ale narazie na pewno w postaci prostych rzeczy na rozruszanie głowy, typu jakichś gier wymagających myślenia, bo strcite nauka może być teraz ciężka.

Z supli na pewno spróbowałbym czegoś co będzie oddziaływać na dopaminę, bo skoro brałeś przeciwpsychotyki to rec.dopaminowe były zantagonizowane. Zacząłbym od czegoś lekkiego, bo stosowanie mocnych agonistów teraz kiedy receptory dopaminowe będą na nie wyjątkowo wrażliwe nie jest zbyt rozsądne. Zobacz jak będzie ze zwykłą kofeiną, plastrami nikotynowymi. Dopamina jest hormonem antyprolaktogennym - dobrze byłoby zbadać poziom tego hormonu i zastosować suplementacje w razie potrzeby lub najlepiej iść do rodzinnego już z wynikami badania, bo tak na własne widzi mi się nie wyśle Cię na nie za pewne, a koszta są niewielkie.

Przede wszystkim głowa do góry, to nie będzie trwało wiecznie :)!
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.