https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/23706213
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
28 lutego 2020Migomat pisze: zawsze to pewny sód i cały wachlarz pierwiastków łącznie z takimi których ciężko znaleźć gdzie kolwiek indziej typu srebro złoto platyna kobalt palad nikiel
Jeżeli chodzi o sód to od dawna wiemy, że nie istotne jest czy to sól klodawska, himalajska, czy kuchenna, ale ciekawi mnie Twoje podejście do pakowania w siebie całej tablicy Mendelejewa.
01 marca 2020Strzelcov pisze:Czy pierwiastki te mają jakiekolwiek znaczenie?28 lutego 2020Migomat pisze: zawsze to pewny sód i cały wachlarz pierwiastków łącznie z takimi których ciężko znaleźć gdzie kolwiek indziej typu srebro złoto platyna kobalt palad nikiel
Jeżeli chodzi o sód to od dawna wiemy, że nie istotne jest czy to sól klodawska, himalajska, czy kuchenna, ale ciekawi mnie Twoje podejście do pakowania w siebie całej tablicy Mendelejewa.
28 lutego 2020return_zero pisze: Kupiłem kilka zgrzewek Muszyńskich Zdrojów, zobaczę. Może nie będą mnie łapać fascynację.
To jest proste. Co napiszesz na pudełku, to jest. Inna sprawa, że ewentualnie suple z wyższą dawka mogą albo mieć trochę mniej zanieczyszczeń lub tyle samo substancji czynnej co te niby słabsze.
To takie zabezpieczenie, jakby trafił się taki co dawkował 30 razy tyle i wylądował w szpitalu albo na cmentarzu. Logiki nie ma co w tym szukać. Czysty marketing.
07 marca 2020VERBALHOLOGRAM pisze: Dlaczego, żeby był jakiś przykład obrazowy, powiedzmy kapsułki BACOPA MONIERRI 50 miligram, mają dawkowanie dwie dziennie, czyli 100 miligram i ostrzeżenie żeby pilnować zalecanej porcji dziennej, a ta sama firma produkuje wersje 250 miligramowych kapsułek tego samego suplementu?
09 marca 2020return_zero pisze: To jest proste.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.