Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 92 / / 0
I otóż właśnie tego dowiedziałam się później od innych. Jeśli chodzi o morfinę zawsze przed zarzucam jakąś antyhistamine bo inaczej robi się bardzo nieprzyjemnie. O ile wyrzut histaminy po kodzie bywa dla mnie nawet przyjemny to przy majce iv już nie koniecznie.
  • 4 / / 0
Witam, może mi ktoś podać przepis jak dla laika na uzyskanie heroiny do palenia :-)
Chcę uzyskać produkt przy pomocy nażędzi które każdy może znaleźć w kuchni i prostych odczynników..
Dysponuję morfiną freebase
  • 840 / 26 / 0
Idź se kup browna + folie aluminiową i sobie pogonisz krople wtedy ( jeszcze trzeba potrafić palić zeby nie zmarnować towaru) a to weź sobie na strzały przerób bo tylko zmarnujesz... zreszta hery nie oplaca sie palić jak dla mnie to marnowanie towaru chociaz mam sporo znajomych ktorzy palą ale raczej z braku żył. hera pokazuje moc dopiero po puknięciu prosto do żyły ;) nie namawiam ale to moje zdanie :) wiele ćpunów to potwierdzi . pzdr
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1540 / 211 / 0
Jest bardzo prosty sposób, stosowany zresztą kiedyś w terapii substytucyjnej w Wlk. Brytanii, niestety tylko dla palących. Na filmiku pokazano, jak koleś wchodzi na zaplecze apteki i odbiera od farmaceuty wielką torbę papierową, pełną cygaretów, tak na oko z 200szt. Wcześniej pokazano, jak aptekarz do każdego cygareta wpuszczał ok 0,5ccm roztworu soli hery (podejrzewam, że HCl) i przed wydaniem pacjentowi cygarety te suszył. Film był z lat '80, czy teraz stosują tę metodę, nie wiem, lecz myślę, że w związku z ogólną nagonką na papierosy, to chyba nie.
Tak więc, @Szyszka505, zamiast wypierdzielać kasę na uliczne gówno, potrzebujesz tylko bezwodnik w którym rozpuścisz majkę (jeśli oczywiście masz wolną zasadę) podgrzejesz powoli (czas jest ważny, nie należy się spieszyć) do odparowania. Otrzymany proszek, to będzie wysokiej jakości octan heroiny, który możesz pukać po rozpuszczeniu lub nasączać cygarety. Do gonienia kropli raczej się nie nadaje.
  • 2878 / 21 / 0
Dlaczego niby się nie nadaje? Za mała ilość objętościowo materiału? Tak przypuszczam.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 742 / 9 / 0
@Idk Z tego co czytałem to ta zrobiona domową acetylacją Acm się nie daje palić ze względu na to, że w brownie to dotaki powodują, że tak łatwo krople się da gonić, ale dlaczego tak jest i czy to prawda to sam chętnie bym się dowedział. + jeśli gadam głupoty to prosiłbym o poprawienie i w miarę sensowny opis

A skoro już piszę w tym temacie to mam pytanie... Czy "biała" hera może być lekko beżowo/żołtawa?

pozdro
  • 2878 / 21 / 0
Tak, nawet przeważnie jest.

a i pytanie, co masz namyśli przez "białą"?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1540 / 211 / 0
@canonkod, może być beżowo/żółtawa, oznacza to, że nie jest idealnie czysta. Co ciekawe, czysta sól hery nie jest idealnie biała, lecz wpada w lekką szarość.
  • 92 / / 0
Nie rozumiem całkowicie jarania się tą białą herą. Łeb po niej napiernicza dłużej od samej fazy. Brąz jest brąz. Przywykłam do niego i nie porzucę go dla jakiejś jego albinoskiej mutacji. Nadmienię, że biały towar przybył do naszego kraju w bebechu jakiegoś Pakistańczyka. Gotowałam to ze dwa razy a i tak pirogen gwarantowany. Nie polecam. Starzy browniarze się zgodzą.
  • 1540 / 211 / 0
Taa... Brąz jest brąz, jak to kupa, czasem twarda, czasem rzadka, ale zawsze to gówno.
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.