08 lipca 2021furyofpatientman pisze: Psychodeliki, dysocjanty jak kolega wyzej wspomnial ale ja bym dodal jeszcze amfetamine i MDMA,
temat zawarty w temacie wiec wyrazam swoja. Kazdemu od lat mowie, ze jesli nigdy nie bral narkotykow niech ich nigdy nie probowal, wiec kazdemu je odradzam. Nie wiem o co to przypierdalanie na forum dla narkomanow :)
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
19 lipca 2021Vetulani44 pisze: Mi chodziło o prawdziwe dysocjanty jak keta czy PCP, a nie jakiś śmieszny DXM, więc jednak nie "jak kolega wyżej wspomniał"
19 lipca 2021Vetulani44 pisze: Mi chodziło o prawdziwe dysocjanty jak keta czy PCP, a nie jakiś śmieszny DXM,
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.