Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 2392 / 663 / 0
08 lipca 2021furyofpatientman pisze:
Psychodeliki, dysocjanty jak kolega wyzej wspomnial ale ja bym dodal jeszcze amfetamine i MDMA,
amfa, grochy -wszystko , czemu jeszcze hery nie wymienisz ?
  • 1195 / 223 / 32
hery pewnie jeszcze nie próbował. Gdyby próbował, to też by polecił %-D
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 594 / 82 / 0
Nie w dysocjantach chodzilo mi o np. Acodin w wyzjesz dawce niz ta z 1 paczki, MDMA i amfetamina oraz jakies psychodeliki to sa substancje ciekawe. To jest watek w ktorym sie wymienia opinie na
temat zawarty w temacie wiec wyrazam swoja. Kazdemu od lat mowie, ze jesli nigdy nie bral narkotykow niech ich nigdy nie probowal, wiec kazdemu je odradzam. Nie wiem o co to przypierdalanie na forum dla narkomanow :)
Jestem dość trudny.
  • 2961 / 638 / 0
Mi chodziło o prawdziwe dysocjanty jak keta czy PCP, a nie jakiś śmieszny DXM, więc jednak nie "jak kolega wyżej wspomniał"
  • 594 / 82 / 0
19 lipca 2021Vetulani44 pisze:
Mi chodziło o prawdziwe dysocjanty jak keta czy PCP, a nie jakiś śmieszny DXM, więc jednak nie "jak kolega wyżej wspomniał"
Tak, ale kolega zacytowal mojego posta wiec do niego sie odnosze.
Jestem dość trudny.
  • 1195 / 223 / 32
19 lipca 2021Vetulani44 pisze:
Mi chodziło o prawdziwe dysocjanty jak keta czy PCP, a nie jakiś śmieszny DXM,
dex nie jest śmieszny. To potężna substancja :old:
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 96 / 3 / 0
mefedron dozylnie, ostro ora zdrowie ale jest bardzo miłym miksem.
Ćpun wierzy w to, co mówi, tylko za minutę myśli już całkiem coś innego, bo osaczyło go pragnienie narkotyku, które wszystko niweczy. :strzykawka: :* :ziew:
  • 2961 / 638 / 0
Tylko jaki to mix skoro mef to 1 związek?
  • 7 / 2 / 0
Warto spróbować MDMA
  • 3406 / 535 / 0
Na pewno psychodeliki ale z głową.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.