Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
czy cos takiego moze wyjsc w testach ?
  • 1987 / 111 / 0
wyjść zawsze może. ta substancja jest nowa i mało o niej wiadomo.
wg mnie jeśli coś może teraz wyjść to po prostu przypadek, bo może ta substancja, albo jakiś jej metabolit dać wynik pozytywny dla obecnie stosowanych testów np. na amfetaminę. nikt tego nie wie.
jeśli chodzi o popularne, ogólne narkotesty (te na THC/amfę/opiaty itp.) to jak to ktoś kiedyś napisał - najprościej kupić w aptece i nasikać ;)

a jeśli chodzi o badanie krwi to w laboratorium mogą już przeprowadzić dużo dokłaniejsze testy i szukać czego tylko zechcą, np. kwasu ritalinowego (sugeruje zażycie MPH i EPH). z kolei 3,4-CTMP jest nowe i nie jest poznane, najprawdopodobniej też nie metabolizuje się do niczego dotychczas poznanego, więc wg mnie jest duże prawdopodobieństwo, że zostanie ono wykryte we krwi tylko wtedy, gdy ktoś się uprze i będzie szukać konkretnie tej substancji.

na myśl przychodzi mi jeszcze to, że - patrząc na długi czas działania - może ona być dość długo wykrywana w organiźmie.

BTW - ktoś może wie dlaczego ta substancja nie nazywa się DCMP (DiChloroMethylPhenidate) tylko CTMP?
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
mnie chodzi o testy z moczu bo takie robione sa metadonowym cpuna ;) tez mysle ze nie powinno wyjsc ale tak sobie mysle ze nawet jak by wyszlo to powiem ze walnalem jakis legal highs i naivnie udawac gupa albo cos takiego ;)

p.s. kolega poczastowal sie iloscia 15mg i tak samo jak ja mial 30+h jazdy ehhh co za moc no i cena smieszna jazda w cenie loda na patyku ;)

zastanawiam sie tylko bo wiki tewierdzi ze uzaleznia bardziej niz kokaina a ja ani dorzucac nie mialem ochoty ;P ani po 2 dniach nie ciagnie mnie zeby powtorzyc experymenta jednak jesli zajdzie potrzeba byc dlugo "online" to mam juz lekarstwo idealnie nadajace sie ;)
  • 3363 / 360 / 0
Dales rade spac pod wieczor? Kiedy udalo ci sie zasnac po przyjeciu dawki? Znasz moze dawke progowa?

Na testach moczowych nic nie powinno wyjsc.
  • 1987 / 111 / 0
ooo, pytanie tylko czy oni robią standardowe testy moczu ;) nie orientuję się w tym, ale jak to program metadonowy to może szukają jeszcze innych opioidów.

z mocą i czasem działania to jeśli jest tak jak piszesz to widzę, że możemy mieć kolejne MDPV i DPMP - całą masę horror stories osób które nie spały 4 dni bo waliły to jak szuwax. oby nie.

swoją drogą... jeśli to tyle trzyma i może mocno uzależniać, to może w końcu mamy coś nowego z konkretnym pierdolnięciem dopaminowym ala MDPV, czego nie będzie trzeba dorzucać co godzinę i wystarczy to zapodawać w małej dawce z rana i wystarczy na cały dzień, oby jeszcze bez tego adrenalinowego wkurwa jaki dają większe dawki DPMP.

ta substancja mnie coraz bardziej ciekawi. ktoś może jeszcze próbował z szanownego grona ćpunów? można to jakoś porównać do MDPV? jest taka euforia dopaminowa? ile trzyma ten efekt? jak wygląda praca umysłowa i skupienie po tym?

EDIT - FajnieJest, też jestem ciekaw. biorąc pod uwagę doświadczenie ze sniffowaniem EPH (sniff = większa moc uzależnienia i rosnąca tolerancja) to bazując na powyższych opisach spróbowałbym na pierwszy raz doustnie w granicy 3-5mg, czyli mniej więcej tyle ile pierwszy raz wziąłem MDPV i tej dawki nigdy nie musiałem przekraczać, nawet w ciągach.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 330 / 1 / 0
Ooo i Scr odpowiedzcie na moj post w pierwszym temacie w dziale "sprzedawcy". Bede wdzieczny :)

Ja bym wlasnie probowal sniffowac niz dosutnie. To wchodzi po 1-2h minimalnie (tak z opisow wynika) i dziala dlugo wiec sniff powinien skrocic wejscie, w porownaniu gdzie etylo przy dosutnym wchodzi max 1h. A etylo przy sniffie chcesz dorzucac wlasnie dla wejscia. Musze to dopasc w koncu. :/

Ciekawe jak porownanie z 2-DPMP i jakie to ma wspolczynniki siekania DAT i NET.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2013 przez protech33, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1987 / 111 / 0
protech33 pisze:
Ja bym wlasnie probowal sniffowac niz dosutnie. To wchodzi po 1-2h minimalnie (tak z opisow wynika) i dziala dlugo wiec sniff powinien skrocic wejscie, w porownaniu gdzie etylo przy dosutnym wchodzi max 1h. A etylo przy sniffie chcesz dorzucac wlasnie dla wejscia. Musze to dopasc w koncu. :/
no to ja mam zupełnie inaczej. EPH doustnie to max 20 minut z pierdolnięciem tylko przy sporych dawkach rzędu 100mg (jak jeszcze nie miałem tolerki), donosowo może dwie i to z konkretnym pierdolnięciem. i to właśnie jest ten haczyk dlaczego nową substancję wolę brać doustnie, bo wtedy człowiek nie przyzwyczaja się do szybkiego pierdolnięcia i nie ma tak mocnego parcia na dorzutkę. a pamiętam jak ciężko mi było odpuścić sniffowanie EPH na rzecz kapsułek.

zobacz na kokainę - jak działają żute liście, jak działa sniff i wreszcie jak wygląda palenie kraku.

MDPV ładowało mi się zawsze z 35 minut (piłem roztwór), czułem lekką euforię i wiedziałem że to już zaraz, w ciągu następnych 5 minut miałem pierdolnięcie. naprawdę mocne pierdolnięcie jak na oral. po 1,5-2h parcie na dorzutkę było ogromne, ale wystarczały mniejsze ilości. nie wyobrażam sobie co by się działo gdybym zaczął MDPV sniffować - nigdy bym już go nie mógł zażywać doustnie, bo 35 minut byłoby całą wiecznością. potem słyszałem historie o tych którzy palili MDPV, jak mocne parcie na dorzutkę było, przeszukiwanie całej podłogi by znaleźć okruszek - tak samo jak z krakiem. a mi wystarczał oral i nie miałem żadnego problemu by dopić magicznej wody i czekać pół godziny na efekty.
biorąc to pod uwagę właśnie te doświadczenia oraz sugestię, że może być spore parcie na dorzutkę 3,4-CTMP, wolę spróbować go w tak małej ilości i oralnie, bo może to być coś podobnego do MDPV. długi czas ładowania jest do przeżycia, a jeśli czas działania jest naprawdę tak długi to powinno spokojnie do wieczora wystarczyć na jeden-dwa razy, bez parcia na kolejne dawki. a wieczorem wiadomo - nie dorzutka, tylko sen. chcę tak spróbować - doustnie i dawki takie, które mogą zadziałać, a nie wywalą mnie w jakąś psychozę na 2 dni.
protech33 pisze:
Ciekawe jak porownanie z 2-dpmp i jakie to ma wspolczynniki siekania DAT i NET.
może tu znajdziesz info. ja niestety nie mam czasu szukać. to jest to badanie w którym stwierdzono, że może uzależniać bardziej niż kokaina.
http://en.wikipedia.org/wiki/3,4-Dichlo ... ite_note-6
  • 330 / 1 / 0
Nigdy nie bralem takich dawek EPH, wiec tu sie nie odniose.

Ale mniejsze zeby bylo fajnie sniffem dorzucalem co 1,5h, koko dorzucasz co ~1h. 3-4 ctmp dziala 4-6 razy dluzej od tych obu wiec powinno to robic zauwazalna roznice.

Wlasnie dlatego tez, ze na wejscie oral czekasz dluzej, sniff nie powinien miec takiego pierdolniecia. Dodatkowo jesli to tak dlugo dziala, to parcia tez nie powinno byc ze wzgledu na to ze bedzie caly czas dzialalo.

Nie wiem na jakiej zasadzie na wiki stwierdzili, ze to moze bardziej uzalezniac od kokainy, skoro w tym badaniu szukali substytutow do leczenia z tego nalogu i nawet w szerszej wersji tegoz badania napisali:
TMP appears to have low abuse potential and few serious side effects
Z mojej strony to tylko spekulacje, wiec dopoki tego nie dostane to juz nie bede gdybal :>
Ostatnio zmieniony 25 marca 2013 przez protech33, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 766 / 136 / 6
scr pisze:
BTW - ktoś może wie dlaczego ta substancja nie nazywa się DCMP (DiChloroMethylPhenidate) tylko CTMP?
To skrót od nazwy - 3,4-chloro-threo-methylphenidate. Kwestia konfiguracji absolutnej węgli asymetrycznych.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 1987 / 111 / 0
Berig pisze:
scr pisze:
To skrót od nazwy - 3,4-chloro-threo-methylphenidate. Kwestia konfiguracji absolutnej węgli asymetrycznych.
dzięki. nie wiedziałem o threo - dobrze, bo nie będzie takiego zamieszzania jak przy EPH z czterema izomerami.
ale i tak tego nie kumam - nie ma czegoś takiego jak 3,4-chloro, dwa chlory są więc ten fragment powinien brzmieć 3,4-DIchloro... 3,4-DCTMP
ODPOWIEDZ
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.